Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisinde ölümünün 38 inci yılında Moderatör Mustafa Veli’nin sunumu ile gerçekleşen anma günü ailesi ve yakın dostlarının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Öner İnce’nin 3 Nisan 1967’de tek pedallı bir makine ve bir kutu harfle yayın hayatına başlayan Ada Sesi gazetesi, Nalanlar Matbaasının Kuşadası’nda ilk kurulan matbaa olması, tıpkı basım gazetenin dağıtılması, o dönemin önemli şarkılarının gitarist Gülhan tarafından seslendirilmesi anma gününde hüzün ve vefa duygusunu izleyicilere aktardı. Mustafa Veli’nin on yaşında Nalanlar Matbaasında kapı kapı gezerek gazete dağıttığı günleri Egemen Keskin canlandırdı. Öner İnce’nin Ada Sesi gazetesinde ilk yazısı ve daha sonra yayınlanan ve o dönemde merakla beklenen başyazıları Cengizhan Bayraktar tarafından okundu. Ada Sesi gazetesinde Perşembe günleri yayınlanan edebiyat ve şiir sayfasında; Agora Meyhanesinin sahibi Şenol Şengü, Kuşadası Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Kireç, Stüdyo AC’nin sahibi Atilla Arslan o yıllarda yazdıkları şiirleri okudu.
Ali Ercan’ın Öner eniştesi için söylediği; Dante ve Cahit Sıtkı Tarancı’yı bile yanılttı, yolun yarısına bile gelemedi, otuzüç yaşında kaybettik sözleri ile katılanlar hüzüne boğuldu. Eşi Nermin oğulları İnanç ve Atınç ailesinin dürüst ve sevecen kişiliği ile hatırladığı Öner İnce için Mustafa Veli, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün’e Vefa programları düzenlediğinden teşekkür etti. Kuşadası Gazeteciler Derneği Başkanı ve İHA Kuşadası Muhabiri Zafer Hacısalihoğlu, KUYETA Yerel Tarih Grubu, İbramaki Sanat Galerisine destekleri için memnuniyetini belirten Mustafa Veli, son olarak o yılların ünlü olan şarkısı Arkadaş’ı sevgili arkadaşımız Öner İnce için seslendirelim daveti ile programı bitirdi.

84.jpg