Toplantıların her 3 ayda bir düzenli olarak süreceğini açıklayan Başkan Altungün, belediye meclis kararıyla mahalle muhtarlarına telsiz vererek, örnek bir uygulama başlatacaklarını ve mahallelerin tüm sorunlarını aşama aşama çözeceklerini söyledi.
Kuşadası Belediyesi Encümen toplantı salonunda yapılan toplantıya Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, belediye başkan yardımcıları, belediye daire müdürleri, meclis üyeleri ve Kuşadası’ndaki 15 mahalle muhtarının 12’si ile tüm köy muhtarları katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı M. Esat Altungün: “İktidardaki 2,5 yılımızı doldurduk. Daha önce muhtarlarımızla çeşitli değerlendirme toplantıları yapmıştık. Verdiğimiz söz gibi muhtarlarımız ile toplantılarımız her üç ayda düzenli olarak devam edecek. Vatandaş sorununu önce mahalle muhtarına iletiyor. Halkla sağlıklı temas için muhtarlarımız belediye ile köprü görevi görüyor. Muhtarlarımız mahallelerinin sorunlarını getirecek. Sırasıyla olanaklarımız ölçüsünde tüm sorunları çözmeye çalışacağız. Muhtarlarımızla birlikte halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Muhtarlarımız ile belediye birimlerinin daha sağlıklı iletişim kurabilmesi ve sorunların anında belediyeye ulaşabilmesi için örnek bir uygulama başlatıyoruz. Belediye Meclisi’nde aldığımız karar doğrultusunda muhtarlarımıza telsiz vereceğiz” dedi.
Mahalle muhtarları ise toplantıda mahallelerinin genel sorunları konusunda bilgi verirken, belediye tarafından telsiz verilmesinin ve toplantıların her üç ayda bir düzenli yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.