Fuarda açılan stantta Kuşadası Belediyesi, Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Belediye Meclis Üyesi Murat Saraç tarafından temsil edildi.
Fuarın ilk gününde Yıllık 4 milyon yolcu kapasitesi ile Dünyanın en büyük limanı ünvanına sahip olan Miami limanını ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’e, Liman Halkla İlişkiler Müdürü Richard de Villiers tarafından Liman ve işleyişi hakkında bilgiler verildi ve liman gezdirildi. Fuarın ikinci gününde ise Kuşadası standı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Sea & Song, ITS, Royal Caribbian gibi önemli şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra tedarikçi firmalar, VIP hizmeti veren acentalar ve turistler standı ziyaret ettiler. Gürcistan'a bağlı Acaristan Özerk Cumhuriyetinin Başbakanı Levan Varshalomıdze, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Belediye Başkanı Macit Özcan, Antalya Limanlar ve turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Erol, İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş standı ziyaret edenler arasında yer aldı.
Türkiye'nin gemi turizminde köklü firmalarından Tura Turizmin Sahiplerinden Leyla Öner ise gemi turistleri tarafından 5. kez üstüste Kuşadası'na verilen "en iyi destinasyon Ödülü"nü Kuşadası Belediyesi Başkanı M. Esat Altungün ile paylaşarak, Başkan Esat Altungün'den turizme ve tanıtıma yönelik hizmetlerin sürdürülmesini istedi.
Son derece başarılı geçen “ Miami Cruise Shipping” fuarı ilgili bir değerlendirme yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, " Yaşanan tüm olumsuzluklara, haksız rekabetlere rağmen Kuşadası'nın kruvaziyer turizminde Türkiye'nin bir numarası olduğuna bu fuarda bir kez daha şahit olduk. Gerek Yetkililerden gerekse ziyaretçilerden Kuşadası hakkında son derece olumlu izlenimler ve yaklaşımlar gördük. Kruvaziyer turizmi dendiğinde Türkiye'de akla Kuşadası ve İstanbul geliyor. Kruvaziyer turizminin zirvesi olarak adlandıracağımız bu önemli fuara katılarak Kuşadası'nın tanıtımını yaptığımız ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunduğumuz için son derece mutluyuz. Fuara katılan yetkililer ve sektörün profesyonelleri Kuşadası hakkında son derece olumlu görüşlere sahip. Yunanistanda yaşanan siyasal ve ekonomik krizler az da olsa bölgeyi etkileyecek gibi gözükse de Kuşadası olarak başarılı bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. gerek Berlin ITB fuarında gerekse Miami'de almış olduğumuz izlenimler bu yönde” dedi.
Başkan Altungün ayrıca fuarda Kuşadası'na destek veren Newyork Kültür ve Turizm Ataşeliği Yetkililerine de katkılarından dolayı teşekkür etti.  

20120317aw000107_03.jpg