Kuşadası Belediye Meclisi'nin Kasım ayındaki ikinci toplantısı gerçekleştirildi
Belediye binasının altındaki salonda yapılacak toplantının gündemini olağan toplantının ertelenen maddeleri oluşturdu. Toplantıda, oy çokluğuyla Kuşadası Belediyesi'nin 2008 yılı bütçesi 50 milyon 600 bin YTL'ye yükseldi.
Yaklaşık iki saat süren belediye meclis toplantısında en önemli konuların başında bütçe yer aldı. Bilindiği gibi, 7 Kasım'da yapılan olağan toplantıda hazırlık çalışmaları tamamlanmadığı için bütçe ile ilgili maddeler görüşülememişti. 2008 Mali Yılı belediye bütçesinin tetkik ve onaylanması ile 2008 Mali Yılı belediye gelir tarifelerinin tetkik ve onaylanması görüşülüp, karara bağlandı. Yeni gelir tarifelerinin belirlenmesi sırasında su, harçlar, gara giriş-çıkış ücretleri, eğlence vergisi, ilan-reklam vergisi, arazöz ve itfaiye ücretlerine yüzde 14 zam yapıldı. 2008 yılından itibaren söz konusu hizmet kalemleri vatandaşa yüzde 14 zamlı olarak yansıyacak.
Yapılan görüşmelerin ardından 43 milyon 600 bin YTL olan Kuşadası Belediye Bütçesi oy çokluğuyla 50 Milyon 600 bin YTL'ye yükseltildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda, AK Parti'li 5 üye ile bağımsız üyeler Selim Eren, Talat Akar ve Faik Dülger evet oyu verirken, bağımsız üyeler Ahmet Altunsoy ve Nilgn Ögünçlü red, 4 CHP'li meclis üyesi ile bağımsız Seher Mehdioğlu ise çekimser oy kullandı.
Belediye bütçesinin 50 milyon 600 bin YTL'ye yükseltilmesinin ardından bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, 2008 yılının Kuşadası için yatırım yılı olacağını kaydederek, “Kuşadası'nın bir çok alanda ihtiyaç duyduğu hizmet ve yatırımlara 2008 yılından itibaren hayata geçireceğiz “ dedi. Bu arada, CHP'li Belediye Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyonu üyesi İlhan Aygüneş, bütçenin denk getirilmesi için gelir tarifeleri ile bazı hizmetlerin ücretlerine yüzde 14'lere varan zam yapılmasına tepki gösterdi. Aygüneş, yapılan zamların son derece düşündürücü olduğunu belirterek, “2007 yılının bütçesinin tam olarak yakalanamaması dikkat çekici. Bunun yanında yeni bütçede ortaya konan tablo ancak yeni zamlarla denk hale getirildi. Sudan, eğlence ve ilan reklam vergilerine kadar bir çok kalemde yüzde 14'lere varan zam yapıldı” sözlerine yer verdi.