100 GÜNDE 5 MİLYON LİRA TASARRUF ETTİK
Göreve geldiğinde Kuşadası’nın en büyük sorununun ekonomik açıdan olduğunu söyleyen Ömer Günel, 100 günde 35 ton daha akaryakıt kullandık, 5 milyon lira tasarruf sağladık. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sadece müdürlüklerden gelen acil mal ve hizmet alımları yapıldı” dedi.
Vatandaşlarla birebir görüşmeye önem verdiğini açıklayan Başkan Günel, “Biz halkın ayağına gidelim istedik. Sorunları yerinde tespit edelim ve yerinde denetlemeler yapalım istedik. Aldığımız minibüsle küçük bir belediye oluşturduk. Bu sayede vatandaşla temasımızı kaybetmeyeceğiz. Belediye başkanlarının makamı yoktur, başkanların makamı sokaklardır” diye konuştu.
ŞEFFAF BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ
Başkan Ömer Günel, Kuşadası Belediye Meclis toplantılarını resmi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladıklarını, önümüzdeki günlerde de ihaleleri canlı olarak yayınlayacaklarını ifade etti.
Biz hemşehrilerimizin güleryüzüne talibiz diyen Ömer Günel, “Güvercin Masa”yı 100 günlük süreçte yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. 
SIFIR İŞGALİYE ÖRNEK OLDU
Kuşadası’nda sıfır işgaliye konusunda ısrarlı davrandıklarını söyleyen Başkan Günel, “Bu uygulamamız hem Aydın’da hem de Türkiye’de örnek oldu. Böylece Kuşadası çarşıları düzenli bir görünüme kavuştu. Seyyar tezgahlar için de önümüzdeki yıl düzenlemeye geçeceğiz. Bu yıl mağduriyet oluşmaması için uygulamayı 1 yıl sonraya kaydırdık” dedi.
TURİZMİ GELİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN MESAİ
2019 turizm sezonu için 100 günde iki defa Fransa’ya gittiğini söyleyen Başkan Ömer Günel, temaslardan sonuç alındığını ve kruvaziyer gemilerin Kuşadası’na gelmesi için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
FESTİVALLER KENTİ OLACAĞIZ
7 yıl aradan sonra Kirazlı Mahallesinde “Kiraz Festivali” ve Caferli’de “Çiçek Şenliği” düzenlediklerini hatırlatan Başkan Günel, Altın Güvercin Şarkı Yarışması organizasyonunun da bu yıl 2-7 Eylül 2019 tarihlerinde yapılacağını kaydetti. Ömer Günel, festival organizasyonları için sponsor desteği aldıklarını, belediye bütçesinden de para aktarmamaya özen gösterdiklerini vurguladı.
AYBA İLE MÜŞTEREK ÇALIŞMA YAPILACAK
Başkan Ömer Günel, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi AYBA ile Kuşadası Belediyesi evde bakım hizmetlerinin müşterek çalışacağını ve bu sayede her eve hizmet götüreceklerini söyledi.
ARYA A.Ş’NİN 4.1 MİLYON TL BORCU ÖDENDİ
Kuşadası Belediyesi’ne ait Arya A.Ş’nin 7 Nisan-17 Temmuz 2019 tarihleri arasında 4.1 milyon TL’lik borcunun ödendiğini aktaran Ömer Günel, “ARYA A.Ş. kişilerin arka bahçesi olmaktan çıkarılarak profesyonel yöneticilere devredildi” dedi.
GELİRLERİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Tasarruf tedbirleri yanı sıra gelir artırıcı çalışmalara da ağırlık verdiklerini, hatta GEKA ve AB hibe kredilerine başvuruda bulunduklarını, bunun için ekip kurduklarını ifade eden Başkan Ömer Günel, “Projeleri alıp alıp Ankara’nın yolunu tutacağız, hükümetin de desteğini isteyeceğiz” dedi.
Tariş alanı projesinin BŞB meclisinin onayından geçtiğini söyleyen Günel, “Artık ihaleye çıkılacak. Kent meydanı için de çalışmalar yapıyoruz. Yeni otogarı Kuştur mevkiine düşnüyoruz. Başka yerler de var değerlendiriyoruz” diye konuştu.

EN BÜYÜK DANIŞMANIM ÖZLEM ÇERÇİOĞLU
Ömer Günel kendisine yöneltilen “Danışman desteği alıyor musunuz?” sorusuna “En büyük danışmanım Özlem Çerçioğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi bürokratları. İnanır mısınız her takıldığımız işte yardımcı oluyorlar. 1 dakika gibi kısa bir sürede dönüş alıyoruz” dedi.

whatsapp-image-2019-07-23-at-14.18.57.jpegwhatsapp-image-2019-07-23-at-14.21.42.jpeg

resized_dsc_2154.jpgresized_dsc_2161.jpgresized_dsc_2178.jpgresized_dsc_2213.jpgresized_dsc_2215.jpgresized_img_2511.jpg