İki bine yakın vatandaşın katıldığı toplantıda, salon hınca hınç dolarken, kalabalık nedeniyle içeriye giremeyen yüzlerce vatandaş ya geri döndü ya da konuşmaları düğün salonu dışından dinledi. CHP Meclis üyeliği listesinden çekildiği iddia edilen Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Ekmlekçi ve Gürol Turhan ile Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Kuyumcular Derneği Başkanı Bülent Bakyaz ve bir diğer meclis üyesi Murat Yakar da Altungü"e destek için salonda olmaları dikkat çekti. Bazı gazetelerde “partililerinden istifa ettiler” şeklinde haber çıkan meclis üyeleri, isimleri okununca salondakilere dönerek rozetlerini gösterdiler ve ilgiye alkışla karşılık verdiler.
Son günlerde CHP"den 200 istifa olduğu doğrultusunda dedikodular yayıldığını vurgulayan İlçe Başkanı Mehmet Bal, istifa sayısının toplam 11 olduğunu, bunlardan birinin istifasını geri aldığını söyledi. İstifaların işleme konulmadığını anlatan Mehmet Bal, “Yerel seçimlere kısa bir süre kala halkımızın CHP"ye ve adayımız Esat Altungün"ne ilgisinin artması, birilerini rahatsız etti. Klasik yöntemlerine başvurarak, "CHP dağıldı, parçalandı", "CHP"den 200 kişi istifa etti" şeklinde yine dedikodu yaymaya, yalan söylemeye başladılar. İlçe başkanı olarak buradan açıklıyorum. İstifa sayısı sadece 11. Bu arkadaşlarımızdan biri de ertesi gün istifasını geri aldı. Diğer 7 arkadaşımızın istifaları ise işleme konulmadı. Duygusal davrandıklarını düşünüyoruz. Onlar bizim kardeşimiz, dostumuz, partilimiz. Biz, partimize emek veren herkesi seviyoruz. Çünkü emek bizim için en yüce değer. 7 arkadaşımızın sağduyulu davranacaklarından ben eminim” dedi.
CHP İl Başkanı Tunç Aytur da, aday seçim sürecinde ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Ne kadar doğru bir seçim yaptığımızı bu salona bakınca anlıyorum. CHP Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı"da iktidar olacak. Bundan eminim. Cumhuriyet Halk Partili olmanın, karanlığa karşı aydınlığı savunmaktır. Partimizin hedeflerini içinde benimsemiş, uzun yıllardır partinin her kademesinde görev almış M. Esat Altungün"ün Kuşadası"nda kazanacağına inanıyoruz” diye konuştu.
M. Esat Altungün ise, Kuşadası"nın yine büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, “Bu tehlike giderek büyüyor. Ama Kuşadası halkı tehlikenin farkında. 10 yıl aradan sonra yine belediye başkanlığına aday olan bir kişi, şimdiden Kuşadası"nın plajlarını, kaldırımlarını santim santim pazarlamaya başladı. Biz CHP örgütü olarak bu tehlikenin farkındayız. Bu tehlikenin yeniden seçim kazanmasına Kuşadası izin vermeyecek, CHP örgütü izin vermeyecek” dedi. 2000 yılına ait bir mahkeme kararını okuyan M. Esat Altungün, bazı kişilerin belediyeyi nasıl zenginleşme aracı olarak kullandığını vurgulayarak, “Kaynağı belli zenginliğini nasıl elde ettiğini herkesin bildiği bir zat ile ilgili belge elimizde. Bu tehlike gökteki yıldızları da vaat etse Kuşadası"nı sevenler seçim kazanmasına izin vermeyecek” şeklinde konuştu.
Kuşadası"nın hizmete hasret kaldığını anlatan Altungün, mevcut belediye yönetiminin de beceriksiz çıktığını ve 10 yıldır vaatlerinin sadece yüzde 10"unu yapabildiğini belirterek, şunları söyledi: “Ama biz verdiğimiz tüm sözleri tutacağız. Kuşadası"nı turizmde yeniden hak ettiği noktalara taşıyacağız. Kuşadası"nın uluslararası pazarlarda tanıtımı için her yıl 1 milyon avro kaynak ayıracağız, Kuşadası"na her yıl 3 milyon turist getirilmesini sağlayacağız. Kuşadası kazanacak”