Kampanya kapsamında toplanacak yardımlar, noter huzurunda Kimse Yok mu, Yardım Eli, Cansuyu ve Veren El gibi derneklere sunulacak. ‘Askıda kumanya’da dar gelirli ailelere dağıtılacak.

Her 100 yardım paketinden 3’ünde Kim’in rolü olacağını belirten Genel Müdür Hamit Akçay, “Hedefimiz 5 bin yardım paketine köprü olarak bu alanda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerine destek olmak. ‘Komşumuz açken tok yatmamak’ inancından yola çıkarak çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik.” dedi.

5 BİN YARDIM PAKETİYLE 200 BİN LİRA BAĞIŞ

Marmara Bölgesi’nde 62 şubesi ile hizmet veren Kim Marketler Zinciri, Ramazan ayında ‘İyilikte Kim’in payı var’ adlı yardım kampanyasına öncülük edecek. Kampanya ile ‘askıda kumanya’ yoksullara dağıtılacak. Mağazalarda 24,90, 34,90 ve 49,90 lira olmak üzere 3 ayrı fiyatta Ramazan paketi hazırladıklarını aktaran Akçay, şunları ifade etti:

”Tüketici bunlardan dilediğini satın alıyor. Satın aldığı paket karşılığında bağış fişi alıyor ve hangi kurum vasıtası ile bağış yapmak istiyorsa onu işaretliyor ve bizim sandığımıza atıyor. Biz o sandığı noter huzurunda her on günde bir açacağız. Kimse Yok Mu, Yardım Eli, Can Suyu ve Veren El gibi derneklerden hangisine bağışlamak istemişse o kuruluşların görevlilerinin de katılımı ile kendilerine bu yardımlar teslim edilecek. Bağışlayana bu aracı kurumlar mesaj gönderiyor. Biz de Kim Marketler Zinciri olarak her 100 kumanyaya karşılık 3 kumanyayı bu kurumlara bağışlıyoruz. Taşıma, koordine gibi işleri de biz yapıyoruz. Kampanyamız Ramazan sonuna kadar devam edecek. Yardım paketinde 5 bin hedefine ulaşıp Yaklaşık 200 bin lira tutarında bir yardım köprüsü kurmayı hedefliyoruz.”

“KUŞ YEMİNİ BAKLİYAT DİYE KUMANYAYA KOYUYORLAR”

Hamit Akçay, Ramazan kumanyalarında gündeme gelen ve halkın sıhhatini tehdit eden hilelere işaret ederek, her sene mübarek ayda mantar gibi adı sanı duyulmamış markaların ortaya çıktığından yakındı. Akçay, şöyle devam etti:

"Hiç bilmediğimiz markalar, bir anda Ramazan ayında kumanya paketlerinde ortaya çıkıyor. Bu bir marka ise sene içinde niye hiçbir yerde satılmıyor? Niye sadece senede bir defa ortaya çıkıyor? Çünkü bu markaların kalitesi fazla değil. Kimileri de bayatlamış, son kullanım süreleri geçmiş ürünleri kapsıyor. Kim mağazalarında prensip olarak sadece senenin tamamında raflarımızda sattığımız güvenilir markaları yardım paketlerine koyuyoruz. Kumanya paketleri daha sık denetlenerek halkın sağlığıyla oynayanlar cezalandırılmalı. Son zamanlarda kumanyalar ucuz ürünlerle dolmaya başladı. Paketlere en ucuz ve en kötü ürünler konuluyor. Örneğin, sofralık zeytin diye yağlık zeytin, baldo pirinç diye kırık pirinç konuluyor. Piyasada kuşyemi olarak satılan bakliyat kumanya içerisine konuluyor. Kumanya paketlerinde Tarım bakanlığı standart bir içerik belirlemeli. Bir paketin içine 20 çeşit koyan da 10 çeşit koyan da, kötü mal koyanla iyi mal koyan aynı kefede değerlendirilmemeli.”