Görevli personel, gürültü çıkartan patlayıcılar ve havai fişeklerle kuşları bölgeden uzaklaştırmaya çalışıyor.

Havanın kararmasıyla birlikte sürü halinde gelerek ağaçlara konan kuşların kaldırımlara düşen pislikleriyle baş edemeyen Belediye, kuşlara zarar vermeden mücadele yöntemi için arayışa geçti. Kastamonu Belediyesi"ne bağlı Park Bahçeler Zabıta, Temizlik İşleri ve Veteriner Hizmetleri Müdürlüklerinden 30 kişilik ekip oluşturuldu. Gün batımıyla birlikte mesaiye başlayan "kuş kovma timi" Karaçomak Deresi"nin İsmailbey ile Aktekke mahalleleri arasında sadece gürültü çıkartan patlayıcı ve ışık saçan havai fişeklerle, ağaçlara konmak için gelen sığırcıkları bölgeden uzaklaştırmaya başladı.

Yaklaşık 2 saat süreyle 40 kutu havai fişek, 400 kutu ise ses çıkartan torpil atılan bu çalışmanın, kuşlar bölgeden uzaklaşıncaya kadar her gün devam edeceği belirtildi.

"PİSLİKLERİ ZARAR VERİYOR"
Sığırcıklarla mücadele hakkında bilgi veren Kastamonu Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu, insanların rahatça oturup gezebileceği mekanların kazandırılmasına çalışıldığını, başta parklar olmak üzere yürüyüş yollarında, yeşilin olduğu her yerde kuşların görülebildiğini belirtti.

Topçuoğlu şunları söyledi:
“Kuşlarımız maalesef pislikleriyle insanların yürüdükleri yollara, kaldırımlara, ağaç diplerine oldukça zarar veriyor. Bununla ilgili daha önce bazı tedbirler almıştık. Kuşların korktuğu başka bir kuş sesiyle onları korkutup, kaçırmaya çalıştık. Bu yöntemle Kışla Parkı"ndan Sinanbey Parkı"na gittiler. Sinanbey Parkı"ndan gidip yürüyüş yolarına geldiler. Son olarak Karaçomak Deresi kenarında bulunan ağaçlara konmaya başladılar. Bunun için çalışma başlattık. Biz hayvanları çok seviyoruz. "Onlara zarar vermeden, nasıl o mekandan uzaklaştırabiliriz" diye düşündük. Arkadaşlarımız emniyetle de görüşerek, sadece gürültü çıkaran, kuru sıkı patlayıcıyla onları en azından insanların uzak olduğu bölgelere uzaklaştırmaya çalıştık. Artık neticeyi bekleyeceğiz.” /DHA