16 Şubat tarihinde görevini yerine getirme aşkı ile Söke"ye bağlı Çalıköy yakınlarında asfaltı aşan taşkın sularının içinden motosikleti ile geçmek isterken; sulara kapılan ve boğularak hayatını kaybeden Mustafa Ali Kara"nın (32) cesedi bulundu. 17 Şubat Salı gününden bu yana 7 gündür profesyonel arama kurtarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmaları sonuç verdi. Mustafa Ali Kara"nın cesedi doğal göl olan tarlada sulara düştüğü noktanın yaklaşık 30 metre ilerisinde bulundu.
17 Şubat Salı günü ilk arama çalışması Aydın İl Sivil Savunma Ekipleri ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı dalgıç polisler tarafından yapılmış ama sonuç alınamamıştı. Daha sonra Aydın ve İzmir Sivil Savunma ekipleri pes etmeyip günler süren arama çalışmalarını devam ettirdi. Günler süren arama çalışmaları boyunca talihsiz kuryenin babası Ahmet Kara ve kardeşi Durmuş Ali Kara bir an olsun olay yerinden ayrılmayıp, Mustafa Ali Kara"nın “Hiç değilse mezarı belli olsun” düşüncesiyle bekledi. Bu acı bekleyiş bugün son buldu.
Sabah saatlerinde yapılan son arama çalışmasında ekipler Mustafa Ali Kara"nın cesedine ulaştı. Talihsiz gencin babası Ahmet Kara ve kardeşi Durmuş Ali Kara"nın acısı yüzlerinden okunurken; olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı çeşitli incelemelerde bulundu. Sudan çıkarılan ceset arama kurtarma ekipleri tarafından Jandarma"ya teslim edildi.
Arama çalışmaları hakkında bilgiler veren Aydın İl Sivil Savunma Müdürü Nizamettin Tok; “Menderes suyunun aşırı milli olması, bulanık olan suda arama çalışmalarının şartlarını haliyle zorlaştırıyor. Su seviyesinin düşmesi sonrasında yapılan son arama çalışmasında talihsiz gencimizin cesedi bulundu ve Jandarma ekiplerine teslim edildi” dedi.
Taşkın sularına kapılarak hayatını kaybeden 32 yaşındaki genç kurye; evli ve iki çocuk babasıydı.