İstanbul'da 28 yaşındaki Çiğdem Küçükkara, buzdolabındaki buzları saç kurutma makinesiyle çözmeye çalışınca evde yangın çıktı. Genç kadın "Tamirci, bu yöntemi uygulamamı söyledi. Canımızı zor kurtardık" dedi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Arnavutköy'de meydana gelen olay, şaşkınlık yarattı...

İki çocuk annesi Çiğdem Küçükkara (28), geçtiğimiz pazartesi günü buzdolabının alt bölmesi buzlanma nedeniyle çalışmayınca beyaz eşya servisini aradı. Evdeki buzdolabının yetkili servisi olmayan tamircinin, telefonda kendisine fön makinesiyle buzluk kısmını ısıtmasını söylediğini iddia eden genç kadın, çalışır vaziyetteki makineyi buzdolabında bırakıp kapıyı açmak için hole geçince bir anda mutfağı dumanlar kapladı.

'ISITICI KOYAN VAR'

Olay yerine koşan akrabaları tarafından evden çıkarılan Küçükkara, "Evde çocuklar vardı. Onları hemen dışarı çıkarttım, 'Belki söndürürüm' diye mutfağa geçtim. Buzdolabının içindeki hava boruları patlamış, ben çıkınca buzdolabı da patladı. Canımızı zor kurtardık" dedi. Arnavutköy İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı ekiplerin müdahalesi sonucu can kaybının yaşanmadığı olayda mutfak tamamen yanarak kullanılmaz hale geldi. Yaşadığı olayın etkisini hâlâ üzerinden atamadığını belirten Küçükkara, "Çocuğumun öğretmeni bile buzluğu fön makinesiyle çözdüğünü anlattı. Buzdolabının içine ısıtıcı koyan dahi var. Fön makinesi elimde olsaydı belki ölmüş olacaktım" diye konuştu.

YETKİLİ SERVİS ŞART

Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Başkanı Mustafa Göktaş ise konuyla ilgili şunları söyledi: "Yanlış bilgilendirilen tüketicilerimiz bu tip olaylarla çok sık karşılaşıyor. Beyaz eşyalarınızın tamiri için mutlaka yetkili servisi tercih edin ve mutlaka yazılı belge alın. Camına beyaz eşya markalarının logosunu yapıştıran tamirciler servis olduklarını iddia ederek hizmet veriyor. Bu tip merdiven altı işletmelerin yanlış yönlendirmeleri can ve mal kaybına sebep oluyor. Tüketiciler kaçak servise kanmasın."

ÜÇ SERVİSTEN BİRİ 'FÖN MAKİNESİ TUTUN' DEDİ

Çiğdem Küçükkara'nın yönteminin ne kadar sağlıklı olduğunu öğrenmek için, kullandığı buzdolabının yetkili servislerini aradı. 3 servis yetkilisinden ikisi uzman müdahalesi gerektiğini belirtirken, bir tanesi "Uzaktan fön makinesi tutun, buzlar erir" cevabını verdi. -Hürriyet