Cep telefonunda kontör yerine kuruş uygulaması vatandaşı ev telefonuna yöneltti. Dünyada insanlar cep telefonlarına yönelirken Türkiye"de ev telefonuyla konuşma süresi eylül ayına göre yüzde 30 artış gösterdi. Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, kontör yerine para karşılığı konuşmaya geçilmesinin insanların kıyas yapmasını kolaylaştırdığını belirtti.

Demircan şunları söyledi:
“Ev telefonu ile İstanbul"dan New York"u aramanın dakikası yaklaşık 13 kuruş. "Cepten cep"i aramaksa 65 kuruş. Yani neredeyse 5"te 1 daha ucuza geliyor.

ELMAYLA ARMUT KIYASLANMAZ
** Kontörle ücreti kıyaslamak elmayla armutu kıyaslamak gibiydi. İnsanlar artık ev telefonuyla konuşmanın cep telefonundan ucuz olduğunu daha rahat görebiliyor.
** Ev telefonundan cep telefonlarını aramanın dakikası 6.5 kuruş. Cepten cepi aramaktan daha ucuz.
** 16.5 milyon Türk Telekom abonesinin 3 milyondan fazlası Ev Avantaj abonesi. Çok fazla duyulmamasına rağmen bu çok ciddi bir rakam.

120 MİLYON TL BEDAVA KONUŞTURDUK
** Ev Avantaj ile 2009"un Kasım ayından bu yana 1.2 milyar dakika bedava konuşturduk. Bunun parasal karşılığı 120 milyon lira. Türk Telekom"un sesli görüşme dışında yeni hizmetleri de olacağını belirten Erem Demircan, yeni hizmetlerini şöyle sıraladı:
** “Mayıs ayında sigorta ve güvenlik gibi hizmetlerimiz olacak. Güvenlik hizmetlerine yaklaşık 50 lira ödeme yapılıyor. Ama bizim uygulamamızda evinde güvenlik cihazı bulunmayan bir abonemiz ayda 24.90 liraya, cihazı olan abonelerimiz ise 12 liraya bu hizmetten yararlanabilecek.
** 19.90 lira fatura ödeyen abonelerimiz 1 lira daha ödeyerek evini su baskını, hırsızlık ve terör olaylarına karşı sigortalatmış olacak. Acıbadem Hastanesi ile anlaşmalı olarak medikal koçluk hizmeti de vereceğiz.

ADSL"de en ucuz 4. ülkeyiz
2009 Mayıs ayında 8 Mbps"lik tarife çıkardık ve henüz 1 yıl olmadan 3 milyon abone bu tarifeye geçti. İnternet hızında Avrupa ortalamasının üzerindeyiz. İngiltere"den daha hızlı, Almanya ile başa baş durumdayız. Fiyat kıyaslaması yapıldığında ise en ucuz 4"üncü ülkeyiz.
** TİVİBU uygulamamızla da 10-12 kanalda canlı yayını durdurma ve 15 dakika geri alma imkanınız oluyor. TİVİBU"yu mayıs ayından itibaren yurtdışına da açıyoruz. Böylece insanlar yurtdışında Türk televizyonu aramak zorunda kalmayacak. TİVİBU"dan yararlanma ücreti 1 lira ancak bu ayın sonundan itibaren 3 lira olacak. (Bugün)