Kurum olarak çok ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını ve eskiden söylenen "Su akar Türk bakar" sözünün mazide kaldığını belirten DSİ Aydın Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap “Her damla yağmuru, insanlığa hizmet etmeden denize salmayacağız” dedi.
1954 yılında faaliyetlerine başlayan DSİ"nin tarım, enerji, hizmetler ve çevre sektörlerinde gerçekleştirdiği yatırımlarla Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu ve her geçen gün yatırımların devam ettiğini kaydeden 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, kurum olarak en önemli hedeflerinden birinin ülkeyi enerjide, dışa bağımlılıktan kurtarmak olduğunu söyledi. Tamamlanma aşamasına gelen ve 01 Ekim 2010 saat 08:59"da su tutmaya başlayacak olan Çine Barajı"nda tarım, taşkın koruma ve üretilecek enerji ile ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlanacağını ifade eden İndap, DSİ"nin geride kalan 55 yıllık hizmet seresinde 656 adet baraj ve gölet inşa ettiğini, bunların arasında Çine Barajı"nın en önemli projeler içerisinde yer aldığını ifade etti.
6 Eylül 1976 tarihinde kurulan Aydın, Denizli ve Muğla illerinde 32 bin 467 km2 alanda hizmet veren DSİ Aydın 21. Bölge Müdürlüğü"nün, bu üç ili kapsayan alanda yaşayan 2 milyon 674 bin 760 kişiye 936 kişi ile hizmet verdiği belirtildi.
DSİ olarak gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, yapılmakta olan işlerin yanında daha pek çok projelerin bulunduğunu belirterek “Bundan sonra her damla yağmuru, insanlığa hizmet etmeden denize salmayacağız” dedi. -iha