Atay, Aydın Ticaret Odasını (AYTO) ziyaretinde yaptığı konuşmada, siyasi partilerin toplumun aynası olduğunu belirterek, ''Günümüzde sivil toplum kuruluşları güçsüzleştiriliyor. Sivil toplum örgütlerinin fikir beyan etme güçleri kalmadı. Ticaret Odaları ve bir kaç kuruluş dışında sesi soluğu çıkan yok. Sistem çökmüş vaziyettedir. Girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği ülkelerinde böyle bir uygulama yok. Bir direnç gösterilmelidir'' dedi.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Dokuzlu da Aydın dışında bir toplantıya gittiklerinde Aydın isminin ağırlığını gördüklerini Nazilli, Söke, Kuşadası, Didim gibi adı uluslararası duyulmuş olan ilçeleriyle kendilerini daha güçlü hissettiklerini söyledi.
Dokuzlu, Aydınlıların kendilerine sahip çıkmasını istediklerini belirterek, ''Bizleri, dışarıdan Aydın'a gelip ticaret yapan, kendilerini Aydınlı hisseden insanlar daha fazla ziyaret ediyor. Bizi tenkit edip, ziyaret etmeyen Aydınlılar var. Biz, Aydın'da, Aydın için görev yapıyorsak Aydınlılar bize sahip çıkmalı'' diye konuştu.