Aydın"da, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 163. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ülkenin en önemli meselesinin eğitim ve öğretim olduğunu dikkat çekerek, öğretmen olacak gençlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Ortaklar Öğretmen Lisesi"nde düzenlenen Öğretmen Okullarını kuruluşunun 163 yıl dönümü kutlamalarına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Özmen, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende Okul Müdürü Erol Aydın, Ortaklar Öğretmen Lisesi"nin geçmişiyle ilgili bilgi verdi.
Daha sonra kürsüye gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, eğitimin ve öğretimin ülkenin en önemli meselesi olduğunu söyledi. Eğitim alanında diğer milletlerin önüne ne kadar geçilirse diğer alanlarda da o denli başarılı olunabileceğine dikkat çeken Vali Coş, “Eğitim kadrolarının ve öğretmen olacak gençlerin çok iyi yetiştirilmesi gerekmektedir. Yeni nesiller için muasır medeniyetler seviyesinin üstünde bir hedef var ise bu hedef öğretmenlerimiz ile yakalanır. Aziz milletimizin geçmişte ilim adamına ne kadar önem verdiği hepimizin malumudur. Öğretmenlerimiz bu topluma yeni Fatihler, yeni Atatürkler yetiştirme heyecanı taşımalıdır. Nasıl 10 yıl öncesinin cep telefonunu, bilgisayarı kullanılmıyorsa, öğretmenlerimizde sürekli kendilerini yenilemelidir. Değişiklikten kendimizi soyutlamamız lazım” şeklinde konuştu.
Törende konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan "Öğretmen olmak" isimli oratoryo gösterisi sunuldu. Öğrencilerin seslendirdiği türkülerle son bulan törende Ortaklar Öğretmen Lisesi"nde 37 yıl görev yapan 86 yaşındaki Hüseyin Serin isimli emekli öğretmene Vali Hüseyin Avni Coş, çiçek hediye etti.
Tören sonunda okul bünyesinde kurulan müzeyi gezen Vali Hüseyin Avni Coş ve beraberindeki heyet müzede bulunan eski gazete ve tarihi araç gereçleri incelediler.