CHP"de kurultay bilmecesi hafta başında yapılacak MYK toplantısında çözülecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun 3 Aralık"ta yapılacak olan Parti Meclisi toplantısı öncesinde kurultay konusunda kararını vermesi bekleniyor. Ancak kulislerde kurultayın 25-26 Aralık"ta yapılacağı konuşuluyor.

-PAZARTESİ MYK, SALI GÜNÜ GRUP-

CHP Genel Başkanı"nın, 3 Aralık Cuma günü yapılacak PM toplantısı öncesinde 29 Kasım Pazartesi günü toplanacak olan MYK"da kurultay konusundaki kararını netleştirmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu, TBMM grubunda 30 Kasım Salı günü de milletvekillerine hitap edecek. Yaklaşan seçim nedeniyle Kılıçdaroğlu"nun, kurultay konusundaki kararını pazartesi ve salı günü yapacağı toplantıların ardından vereceği belirtiliyor.

-BAYKAL VE SAV LİSTEDE OLACAK MI?

CHP kulislerinden sızan bilgiye göre; Deniz Baykal ve Önder Sav"ın listede yer almayacağı ifade ediliyor. Baykal"a yakın kaynaklar Deniz Baykal"ın, kendisinin listeye girmek istemeyeceğini belirtiyor. Listeye Baykal ve Sav ekibinden belirli oranda bazı isimlerin alınacağı, ancak çok yakında duran isimlere yer verilmeyeceği de kulislerde konuşuluyor.

-LİSTE DELİNİR Mİ?-

CHP"de kurultay kazanı kaynarken kulislerde oldukça hareketli. CHP kulislerinde Genel Merkez tarafından çıkarılan listenin tepki çekmesi halinde alternatif bir listenin çıkarılabileceği ve listenin delinebileceği de konuşuluyor. Kurultay üyelerinin onda birinin imzasıyla verilecek önergeyle ve kurultay üye tamsayısının salt çoğunluğunun kararı ile organ seçimlerinde tek ve ortak pusula (çarşaf liste) ile seçim yapılabiliyor.

-BLOK LİSTE Mİ, ÇARŞAF LİSTE Mİ?-

Kulislerde merak edilen bir diğer soru da kurultaya çarşaf liste mi, blok liste mi ile gidileceği konusunda. Kılıçdaroğlu"nun daha önce çarşaf listeden yana olan sözlerinden dolayı bazı CHP"liler, çarşaf liste ile gidilmesini istiyor. Ancak çarşaf liste ile gidilmesi halinde Genel Merkez"in listesinin delinebileceği riski nedeniyle blok liste ile kurultaya gidileceği ifade ediliyor.