AYDINPOST HABER SERVİSİ/MURAT UÇKAÇ- ASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilk genel kurul toplantısı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığında Aydın Büyükşehir Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Aydın Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri katılırken, mazeret dilekçesi gönderen, Mustafa Arı, Haluk Alıcık, Ümmet Akın, Deniz Atabay, Ümit Özden, Rıza Posacı, Ziya Aksüt, Uğur Kul ve Metin Ertürk katılmadı.

Genel Kurulda gündeme alınan 5, gündem dışı 4 olmak üzere toplamda 9 madde görüşülüp karara bağlanırken, kuruldan su ve kanalizasyon hizmetlerine zam yapmama kararı çıktı.

ZAM SESİ ÇIKMADI

Yapılan konuşmalardan sonra gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi. Görüşmede 2014 yılı Kasım ayına kadar su ve kanalizasyon ücret tarifelerine zam yapılmaması kararlaştırıldı. Buna göre su ve kanalizasyon hizmetlerinde ilçe belediyelerinin 2013 yılında belirledikleri ücret tarifesi geçerli olacak.

SAVCI: AKILLI SAYAÇ KULLANALIM

Yenipazar Belediye Başkanı ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Savcı, ilçelerinde akıllı sayaç sistemi kullanıldığını ve bu sistemin belediyelerin su ücretlerini toplamakta büyük kolaylık sağladığını belirterek Aydın'da da belli şartlar konulara bu sisteme geçilmesini önerdi. Başkan Çerçioğlu ise, Savcı ile aynı fikirde olduklarını ifade ederek konu hakkında gerekli görüşmelerin yapılacağını söyledi.

ASKİ Genel Kurulu'nun ikinci toplantısı 2014 yılının Kasım ayının ilk haftasında yapılacak.

img_2838.jpg

img_2846.jpg

img_2867.jpg