Aydın İl özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Aydın Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İl Koordinasyon ve Planlama Müdürü Sabahattin Azazi ile birlikte ilçe kaymakamları, Belediye Başkanları, yatırımcı kuruluşların temsilcileri, daire müdürleri ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri hazır bulundu.
Toplantının amacının 2008 yılında yürütülen projelerin değerlendirilmesi ve varsa aksaklıkların tespit edilerek çözüm yolları geliştirmek olduğunun altını çizen Vali Mustafa Malay, “ Hizmet anlamında Aydın"da önemli bir sorunumuz yok. Hizmet için kurumlar arasındaki koordinasyonu Aydın"da önemli ölçüde başardık. Bunun sonucu olarak Aydın"da 2008 yılında yatırımcı kuruluşlarımızca, 202 adet ana proje üzerinde çalışmalar yürütülmüş, 77 adet ana proje bitirilmiştir. 202 adet ana projenin toplam proje tutarı 2 Milyar 37 Milyon TL"dir. Yatırımlarımız için 299 Milyon TL ödenek tahsis edilmiş olup, yıl sonuna kadar 277 Milyon TL harcanarak yüzde 93 nakdi, proje bazında yüzde 95 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır” şeklinde konuştu.
Vali Mustafa Malay"ın konuşmasının ardından sıra ile kürsüye gelen yatırımcı kuruluşların temsilcileri 2008 yılı içinde Aydın İl genelinde yürütülen proje çalışmaları hakkında katılımcıları bilgilendirip, hizmetler ve yapılan çalışmalarla ilgili soruları yanıtladılar.