Başkan Aydoğan Okur, çekirdeksiz kuru üzümün çok önemli bir gıda kaynağı olduğunu ifade etti. Okur, şöyle devam etti: "İçerdiği şeker Glikoz ve Fruktoz'dan oluşmaktadır. Glikoz'un, başta beyin olmak üzere tüm vücudun, gelişiminde ve aktivitelerde ihtiyaç duyduğu enerji kaynağı, yani yakıtıdır. Özellikle spor yapan insanların spor öncesi kuru üzüm yiyerek hızlı ve güçlü enerji sağlayabilirler. Kuru üzümü, günlük olarak tüketildiğinde de sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Kalp krizi riskini azaltmanın yanında, karaciğer hastalıklarıyla kansızlığa da iyi gelir.

Kuru üzümün bir diğer özelliği ise yüksek miktarda demir içermesidir. Üzümdeki demirin 2 değerlikli (Fe) demir olmasıdır. Bu yapıdaki demir, özellikle kansızlık sorununu gidermekte olup, kan değerini yükseltmektedir. Kadınlar ve çocuklarda özellikle kansızlık problemi görülmektedir. Çekirdeksiz kuru üzüm tükettikleri durumunda bu sorunu gidermede çok etkili doğal bir yoldur."

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, çekirdeksiz kuru üzümün, içerdiği Potasyum ve Fosfor gibi mineraller ve vitaminlerle yüksek enerjili besleyici, sağlıklı doğal bir besin kaynağı olduğunu söyledi. Başta çocuklar olmak üzere herkes tarafından üzümün tüketilmesi gerektiğine işaret eden Başkan okur, "Saruhanlı Ovası'nda yetişen üzüm dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor, bu da ilçemizde üzüm yetiştiren üreticilerimizin ne kadar kaliteli bir üzüm ürettiklerinin en büyük göstergesidir. Vatandaşlarımızın, özellikle Ramazan ayında da bol bol kuru üzüm tüketmeleri faydalarına olacaktır." şeklinde konuştu.

CHA