İnternette tıklanma rekorları kıran tanıtım filminin başrol oyuncusu Coşkun Kemer, incir tanıtımı için çektikleri bu reklam filminin hedefe ulaşmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Aydın’ın en önemli değeri inciri tanıtmak en önemli amacımız idi. Hedefimize ulaştığımız için mutluyuz” dedi.
Bilindiği gibi, Aydınlı gönüllü oyuncuların oynadığı reklam filminde kuru incire çok önceden beri hak ettiği ‘Enfes kremalı, süper enerji tanecikleri’ sıfatı yükleniyor. 1 dakika 51 saniyelik filmi sosyal medyada paylaşan reklam filminin yönetmeni Kerem Sarı’nın fikirleri ile gerçekleştirilen tanıtım filminde “Yol kenarında elinde kuru incir dolu sepetle bekleyen bir amca az ilerideki köyüne gitmek için yoldan geçen bir aracı durduruyor. Aracın şoföründen kendisini az ilerideki köyüne bırakmasını isteyen köylü amcanın elindeki sepete göz diken şoför, yaşlı amcayı sepetin içindeki tüm incirleri verirse götüreceğini söylüyor. Bu teklifi köylü amca ‘Bir adımlık yola bir sepet incir verilir mi diyerek’ reddediyor. Kendisini almadan giden şoföre sinirlenen köylü amca ‘doğal çikolata’ olarak söz ettiği kuru incirden bir adet yiyince incirin enerjisini anında vücudunda hissederek arabanın peşinden koşmaya başlıyor. Adeta kanatlanan köylü aldığı hızla kendisinden bir hayli uzakta olan arabayı savurarak geçiyor” du. Reklamda kullanılan repliklerde köylü amca rolündeki Coşkun Kemer Aydın şivesini kullanması reklama çekici bir hava katarken müziklerde de Aydın’ın yerel müziği olan Efe nağmelerinin kullanılıyor.
Filmi gerçekten zor şartlarda çektiklerini belirten Coşkun Kemer, film çekiminde kullanılacak olan araç için bile kendilerinde 100 lira kira bedeli istendiğini ancak araç gelmeyince çevredeki bir tanıdığın Aydın’ın plaka kodu 09 olan bir araçla çekmek zorunda kaldıklarını bunun da filmi daha da yerelleştirdiğini söyledi.
Açıklamasında da zaman zaman Aydın şivesini kullanan Coşkun Kemer, tanıtım filminin sahip çıkılarak Aydın incirinin hak ettiği değeri bulmasını istedi. 

20111226ay496981_02.jpg