Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, AK Parti iktidarından kurtulmanın yolunun DSP"yi Meclis"e sokmak olduğunu söyleyerek, "AKP"nin panzehiri CHP değil, Demokratik Sol Partidir" dedi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Antalya"da, partisinin il binasında basın toplantısı düzenleyen Hasan Erçelebi, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü"nün vefatının 37. yılı olduğunu belirterek, İnönü"ye rahmet diledi.

Erçelebi, dizi çalışanlarının İstanbul"da eylem yaptığını, keyifle izlenen dizilerin arkasında emek sömürüsü olduğunu farkettiklerini ve çalışanların yaptıkları eyleme her alanda destek verdiklerini belirtti.

Erçelebi, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Müdürü Ayşe Sucu"nun görevden alınmasını da eleştirerek, "(Bu sene ülkemizde Kurban Bayramı"nda kurban edilecek yeterli hayvan kalmadı. Bu sene kesmeseniz de olur) diye fetva verdiği için Diyanet İşleri Başkanı kurban edilmişti. Şimdi de değerli vaize Ayşe Sucu, "Saçları görünüyor" diye görevden alındı" diye konuştu.

Hasan Erçelebi, Türkiye"yi açıktan bölmek, parçalamak isteyenlerin artık planlarını açıkça ortaya koymaktan çekinmediklerini söyleyerek, yaşanan gelişmelerden AK Parti iktidarının sorumlu olduğunu savundu. Erçelebi, Türkiye"deki kargaşanın ve bölünme tehlikesinin sorumlusunun AK Parti olduğunu iddia ederek, "AKP"den kurtulmanın yolu DSP"yi Meclis"e sokmaktır. AKP"nin panzehiri CHP değil, Demokratik Sol Partidir" dedi.

Erçelebi, Türkiye"nin "Küçük Amerika" yapılmak istendiğini ve iki partili bir Meclis yapısının oluşturulmaya çalışıldığını savunarak, yapılacak genel seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi"ne AK Parti dışında 4 partinin daha girmesi halinde AK Parti"nin iktidar olmasının önüne geçileceğini söyledi. DSP olarak yapılacak milletvekilliği seçimlerinde çalışmalarını bu yönde yapacaklarını belirten Erçelebi, Meclis"e girecek 4 partiden birisinin de DSP olması gerektiğini kaydetti.

Bir gazetecinin, "CHP ile seçim ittifakı yapacak mısınız?" sorusuna "Hayır" diyerek cevap veren Erçelebi, "CHP dışında bir ittifak düşünüyor musunuz?" sorusuna da, kesinleşen bir ittifak oluşumu bulunmadığını, ancak tüm solcuları beklediklerini, temasların ise sürdüğünü bildirdi.

"CHP o solun içinde değil mi?" sorusuna da Erçelebi şöyle cevap verdi: "Hayır. CHP artık sol bir parti değil. Bugün oluşacak kadrolarına baktığımız zaman, geçmişte sol platformda hak mücadelesinde olan insanlardan kimse yok, hepsi neoliberalisttir."