3 FARKLI KAZANMALIYIZ

Hırvatistan karşısında ilk maçta hezimete uğrayan Milli Takımımız, onurunu kurtarma peşinde. EURO 2012 finallerine giden play-off yolunun ilk maçında Hırvatlara 3-0’lık skorla boyun eğen ve büyük kaosun içinde kalan milliler, sakatlıklar ve cezalı futbolcular sebebiyle bu gece Zagreb’de zorlu bir 90 dakika yaşayacak. Zagreb’deki Maksimir Stadı’nda oynanacak ve 21.05’te başlayacak karşılaşmayı Portekizli hakem Alves Garcia yönetecek. İstanbul’daki ilk maçı 3-0 kaybeden milli takımın, turu geçip Avrupa Şampiyonası finallerine kalabilmesi için 4 farklı veya gollü 3 farklı galibiyet alması gerekiyor.

EN KÖTÜ PERFORMANS

Milli Takımın 3-0 kazanması durumunda karşılaşma uzatmalara gidecek. Ay-yıldızlılar, 4-1, 5-2 gibi 3 farklı gollü galibiyetlerde veya 4 farklı galibiyetlerde adını Avrupa Şampiyonası finallerine yazdıracak. Aksi sonuçlarda ise turu geçen taraf Hırvatistan olacak. Milli Takım Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 5 organizasyonun en kötü performansını sergiledi.

Ay-yıldızlı eki grupta yaptığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 mağlubiyet, 2 de beraberlik aldı, 13 gol atıp 11 gol yedi. Türkiye, elemelerde son 5 organizasyon baz alındığında maç başına ortalama olarak en az puanı (maç başına 1.7 puan) toplarken, en çok yenilgiyi aldı, en az golü attı, en çok golü yedi. Koltuğu sallanan Teknik Direktör Guus Hiddink, bu gece son maçına çıkacak.

Son 4 bilet kimin olacak?

> EURO 2012 elemeleri play-off turunda rövanş maçları bu gece oynanacak ve tur atlayanlar belli olacak. Program şöyle:

21.05 Hırvatistan-Türkiye (3-0) (atv naklen)
21.15 Karadağ-Çek Cum. (0-2)
21.45 İrlanda Cum.-Estonya (4-0)
23.00 Bosna Hersek-Portekiz (0-0)
(STV Haber naklen)