Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca WOW İstanbul Otel’de verilen geleneksel iftarındaki konuşmasına, Hakkari’de şehit düşen Mehmetçiklere rahmet dileyerek başladı. 
 
Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ulvi duyguların zirveye çıktığı bu manevi iklimde yaşanan acılar şüphesiz yüreklerimizi yaktı, kalplerimizi sızlattı. Ama bu devran böyle gitmeyecek. Açık söylüyorum. Bütün sabotajlara, bütün provokasyonlara, demokrasiye kurulan bütün pusu ve tuzaklara rağmen, biz kardeşlik hukukumuzdan, adaletten ve hakkaniyetten, demokrasi ve hukuktan geri adım atmayacağız.” 
 
Türkiye’nin demokrasiyle birlikte büyüdüğünü ve dünyanın en saygın ülkeleri arasına girdiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “İşte tam bu noktada maskeleriyle beraber açığa düşenler oldu. Zira, Türkiye artık yeni bir Türkiye’ydi. Hiçbir vatandaşımızın şiddet ve terör tarafından rehin alınmasına da izin vermedik, vermeyeceğiz.”
 
OPERASYONLAR SÜRECEK
Erdoğan, hava harekatı sebebiyle yürütülen kara propagandayı da bildiklerini ifade ederek, “Gözyaşları karşısında bile hiçbir insani duygu belirtemeyen terör örgütü ile aynı dili kullananlar, bu süreçte devlet ile vatandaş arasına girmek için operasyonların masum halkı da taciz edeceğini iddia ediyorlar. Hayır, terör ile masum vatandaşı sadece siz birbirinden ayıramazsınız. Biz değil vatandaşımızın malının ve canının zarar görmesini, tek bir vatandaşımızın tırnağının zarar görmesini istemeyiz” dedi. Hiç kimsenin ‘devlet operasyonları durdursun’ diyemeyeceğini belirten Erdoğan, “Huzurun ve güvenliğin sağlanması için operasyon yapılması gerekiyorsa, devletin görevi operasyon yapmaktır. Devletin can ve mal güvenliğini tesis etmesi lazım. Bunun için ne gerekiyorsa, yapacağız. Terörle mücadele konusunda tarihin tekerrür etmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
 
KÜRTLERLE PKK BİR OLAMAZ
Erdoğan, demokrasiye pusu kuranların, insan öldürmeyi hayat biçimi haline getirenlerin hak ettiklerini bulacaklarını ifade ederek, şöyle devam etti: “Cinayet işleyeni, adam öldüreni, kan dökeni, polise, askere ensesinden silah sıkanları, vatandaşa silah doğrultanı kimse ama kimse masum vatandaşımızla karıştıramaz. Hiçbir masum vatandaşımızın bu korkuya kapılmasına da izin vermeyiz. Benim Kürt vatandaşlarıma olan sevgim, PKK’lının Kürtlere sevgisi ile mukayese edilemez. Terörün maneviyatımızı, sosyal psikolojimizi, güvenimizi rehin almasına izin vermeyeceğiz.”
 
İftarda Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Medya Derneği Başkanı Salih Memecan’la.