Öğrencilerin çektiği bol cinayetli, küfürlü film, diziyi eleştirenleri haklı çıkarır cinsten.

Yer: İstanbul"daki Osmaniye 75. Yıl İlköğretim Okulu...

Okuldaki bir grup öğrenci ellerinde oyuncak tabancalar ve makineli tüfeklerle Kurtlar Vadisi"ni canlandırıyor. İlk önce küfürler edip birbirlerini boğazlıyorlar.

Sonra dizideki “Polat Alemdar ve Memati” gibi silahlarla mekân basıp "kafa koparıyorlar" Şiddet içerikli görüntüleri nedeniyle tartışmaların odağında yer alan Kurtlar Vadisi adlı dizinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini kanıtlayan en önemli görüntü İstanbul"un Osmaniye İlçesi"ndeki Osmaniye 75. Yıl İlköğretim Okulu"nda ortaya çıktı.

Habertürk'ün haberine göre okuldaki bir grup öğrenci, ellerinde oyuncak tabanca ve makineli tüfekle sınıfta, okul koridorlarında, spor salonunda birbirlerinin boğazlarını sıkıp, küfrediyorlar. Daha sonra dizideki karakterler gibi mekân basıyor “kafa koparıyorlar.” "
MEMATİ, TESTERE"
Bütün bu olanları da kendisini oyuncu Necati Şaşmaz"ın canlandırdığı Polat Alemdar rolünü oynayan Furkan Sefa Belen adlı öğrenci kameraya çektiriyor. Üstelik de, “Bir Furkan Sefa Belen çalışmasıdır” diye imza atıp, filmin Sefa Film"den çıktığı belirtiliyor. Müzikli jenerik hazırlanan ve şiddet görüntülerinin tavan yaptığı çekimler yapılırken öğrencilerin birbirlerine, “Memati, İskender, Testere” gibi isimlerle hitap ettikleri görülüyor.


MÜDÜR YOK
Bu filmin kimseyle alakası olmadığına dair bir de not düşülüyor. Sonra üzerlerinde formaları olan öğrencilerin dersliklerde birbirlerini öldürme görüntüleri ve kahramanca(!) yürüyüşleri görülüyor. Okulda tüm bunlar olurken ortalıkta hiçbir yönetici ya da öğretmenlerin olmaması dikkat çekiyor. Oyuncak dahi olsa öğrencilerin bu kadar çok silahla okula nasıl girdikleri de merak konusu. Bu yılın başında ya da yarı yıl tatili başladığı gün çekildiği tahmin edilen görüntülerin sonunda, Testere adlı karakterin 3 ayrı silah kullanılarak kafasından vurulduğu sahneler de yer alıyor.


"Testerenin kafasını keseceğiz oğlum!"
Öğrencilerin çektiği filmde yer alan şiddet içerikli bazı diyologlar şöyle:

-Çandarı gömdünüz mü?

-Gömdük abi

-Kimin öldürdüğü hakkında bilginiz var mı?

-Öğrendik abi, testere -

Vay şerefsiz vay namussuz -

Kim oluyorsun da benim mekanımı basıyorsun lan

-Ben koskoca testereyim sana hesap mı vereceğim lan (boğazını sıkıyor)

-Bundan sonra düşmanımsın oğlum

-Bu testereye ne yapacağız

-Kafasını keseceğiz oğlum (ellerinde taramalı silahlarla 7-8 öğrenci bir fon müziği eşliğinde diğer sınıfı basıyor. öğretmen masasının arkasında öğrenciyi tutup kafasına ateş ediyor)

-Testereye laf edenin beynini patlatırım (ateş ediliyor)

5 yıl boyunca ceza yağdı
Radyo Televizyon Üst Kurulu"na (RTÜK) dizi yayına girdiği 5 yıl boyunca sayısız şikayet başvurusu yapıldı. Dizi karekterlerinden Halo Dayı adlı kişinin baltayla öldürüldüğü sahne için 250 bin ile 500 bin TL arasında ceza istendi. Abdülhey adlı karekterin işkence sahneleri nedeniyle de yapımcı firma 250 bin TL cezaya çarptırıldı. / milliyet