"Polat da bunu kullanıyor" diye Nokia"nın piyasaya sürmediği telefonu sattılar.

Nokia"nın piyasaya sürmediği bir telefonu 'İşte Nokia 8700 bu, pusulası ve 3 kamerası var' diye satan dolandırıcılar yakalandı.Bugün'ün haberine göre,Nokia'nın Türkiye temsilcisi avukat Murat Turan, polise firmasının piyasaya sürmediği bir telefonun Doğubank'ta 'Nokia'nın 8700 modeli çıktı' diye satıldığını ihbar etti. Harekete geçen ekipler, Eminönü Doğubank İşhanı'na düzenledikleri operasyonda 350 adet taklit ve faturasız cep telefonu ele geçirdi. 6 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlıların sorgusunda olayla ilgili traji komik detaylar ortaya çıktı.

POLAT BUNU KULLANIYOR

Dolandırıcıların Nokia'nın üretmediği bir cep telefonunun üzerine 3 ayrı kamera ve bir adet pusula koyarak "İşte teknolojide son nokta bu, 8700 numaralı Nokia telefonu" diye sattıkları öğrenildi. Doğubank'ta bir grup esnafın pazarlama stratejileri de dikkat çekti. Zanlılar müşteri çekmek için vatandaşa "Bu telefon Kurtlar Vadisi Dizisi'nde rol alan Polat Alemdar'ın kullandığı telefon. Her türlü teknolojiye sahip" dedikleri öğrenildi.

2 BİN YTL'YE CEP

Ekipler Doğubank'taki esnafın vitrine koyduğu 2 bin YTL değerinde bir başka cep telefonunun, Telekomünikasyon Başkanlığı'ndan sorgusunu yaptırınca da telefonun çalıntı olduğunu ortaya çıkardı. Nokia marka cep telefonun Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı tarafından arandığı belirlendi. Telefonu satan işyeri hakkında çalıntı malı satın almak ve satmak suçundan işlem yapıldı. İşlemlerinin ardından savcılık talimatı üzerine telefonun sahibine teslim edileceği öğrenildi.

TURiSTLERDEN SATIN ALDIK

Emniyetteki ifadelere veren zanlıların kendilerini savunma yöntemleri de bir hayli ilginçti. Dolandırıcılar henüz piyasaya sürülmemiş telefonları yurt dışından İstanbul'a gezmeye gelen turistlerden 80 dolara satın aldıklarını söyledi. Doğubank esnafı Cuma A, Necati Ç, Aykut B, Hakan K, Yaşar F ve Abdullah D. nitelikli dolandırıcılıktan adliyeye sevk edildi.
vatan