Adana'da Kurtlar Vadisi Filistin'in çekimlerinde dekorasyon işlerini yaptığını söyleyen Selahattin Orhan, alacağını tahsil edemediği gerekçesiyle Pana Film Şirketi'ne 50 bin liralık maddi tazminat davası açtı.

Bir yıl önce Kurtlar Vadisi Filistin filminin çekimi sırasında iddiaya göre dekorasyoncu Selahattin Orhan, filmde kullanılan dış ve iç mekanlara ait dekorları imal etti. Filmin Adana bölümünde Yüreğir ilçesindeki 63 eve eskitme yaptı. Mersin yolu üzerindeki Çukobirlik Tesisleri'nde 5 hafta boyunca 2 TIR dolusu alçıyla işkence odaları, komutanlık ve askeri mekanlar dekore etti. Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı yakınlarındaki bir alana da 15 metre yüksekliğinde 50 metre uzunluğunda bir çatışma duvarı ile 2 kule yaptı. İddiaya göre, filmin yapımcı firması Pana Film ile sözlü anlaşan Orhan, filmin bitiminde ödenmesi gereken 80 bin lirayı alamadı. Çabaları sonucu filmi yapan şirkete aracılık edenlerle yaptığı görüşmenin ardından alacağının 30 bin liralık bölümünü alabildiğini, 50 bin lirayı ise alamadığını savunan Orhan, mahkemeye başvurdu.

50 BİN LİRALIK DAVA
Orhan, Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne Pana Şirketi adına 50 bin liralık tazminat davası açtı. Yaptığı işin karşılığının ödenmemesine tepki gösteren Orhan, "Ben de hakkımı yasal yollardan aramaya karar verdim. Tüm iyi niyetlerime karşın paramı vermediler. Böyle olacağını bilseydim, inanın çalışmazdım. Biz emeğiyle çalışan insanlarız. Yaz ayında 40 derece sıcakta 2 ay film için çalıştık. Filmlerde racon kesmekle yiğitlik olmuyor. İnsanların alın terini ve emeğinin karşılığını zamanında vermekle olur" dedi.

Habertürk