Prof. Dr. Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kürtçe öğretmenliği programına beklentilerinin çok üstünde bir başvuru yapıldığını belirtti.

Başvuru sayısının bin 500'ü aşmasını beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, şöyle dedi: "500 Kürtçe öğretmeni yetiştireceğimiz tezsiz yüksek lisans programına, 15 günde 860 başvuru yapıldı. Önümüzdeki günlerde müracaatçı sayısı daha da artacak. Rektörümüz izinden döndükten sonra, bu konuyu istişare edeceğiz. Eğer uygun görürse daha önce talep edilen 500 sayısını, Eylül ayı için bine çıkarmayı hedefliyoruz. Kontenjanın bine çıkarılması için bakanlıkla görüşeceğiz. Üniversiteye bin 500 kişi müracaat ederse ve sadece 500 kişiyi alırsak, bin kişilik bir eğitim ordusunu eli boş göndermiş oluruz. Gönlümüz buna razı değil."

Bin kişilik bir kontenjanı kaldıracak fiziki altyapıya sahip olduklarını aktaran Yıldırım, "Eğitim noktasında bir sıkıntımız olmaz. Bin kişiyi mesai içi mesai dışı, birinci öğretim, ikinci öğretim veya hafta içi, hafta sonu şeklinde gruplara ayırarak, bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu sayının bine çıkarılması ihtimali yüksek görünüyor" diye konuştu.