İletişim, Medya ve Yayıncılık  dünyasında her geçen gün yaygınlanşan Kürtçe, şimdi de internet gazeteciliği, internet haberciliği alanına da idialı bir giriş yapıyor.
 
Türkiye’de internet gazeteciliğin durumu ve varlığı tartışmaları devam ederken, www. Xeberenkurdi.com sitesi Kürtçe internet haberciliğine idialı bir giriş ile yayına başladı. 7 kişiden oluşan deneyimli bir ekip oluşturan www.xeberenkurdi.com (Kürtçe Haberler) kendi özel haberlerini oluşturarak kürtçe habercilik alanında adından söz ettireceğe benziyor.
 
www.xeberenkurdi.com ‘un Genel Yayın Yönetmeni Fethi Kaya, Türkçe internet medyasının Türkçe haber ajanslar ve diğer medyadan haber alma imkanları olduğu için şanslı olduklarını belirterek: “Türkiye’de İnternet medyasının varlığı tartışılıyor. Çünkü kendi başlarına çok az haber yapıyorlar. Daha çok Haber Ajansları ve diğer medyadan copy-past şeklinde varlıklarını sürdürüyorlar. Bu yüzden içeriklerine baktığımızda tüm siteler birbirine çok benziyor. Maalesef bizim öyle bir şansımız da yok. Haber alacağımız Kürtçe haber ajansları yok. K. Irak’taki medya, Arap harflerini kullandıkları için oradan da istifade edemiyoruz. Bu yüzden biz yeni bir ekip oluşturduk. Her sersivisin sorumlusu editör, ajanslarda ve diğer medyadan haberleri Kürtçe’ye çevirerek yayına veriyoruz. Bununla yetinmeyip özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadlu merkezli özel haberler yapacağız. Bu haberleri yaparken Türkiye’de Kürtçe yayın yapan televizyonların haber merkezlerinden de faydalanacağız.” dedi.   
 
www.xeberenkurdi.com haber sitesinde Gündem, Politika, Ekonomi, Kültür Sanat, Dünyadan haberler ve Spor alınındaki günlük gelişmeler dakika dakika yer alıyor.  
 
Kürtçe internet gazeteciliği alanında büyük açık olduğunu ifade eden Kaya; “Kürtçe Haber Ajansların olmaması ve haber üretimin yetersiz olması, internet alanına da yansımıştır. Haber kaynakları sınırlı oluduğu için mevcut Kürtçe yayıncılık yapan haber siteleri çok az haber girebiliyor. Günde 5-6 haber ancak verebiliyorlar. Daha fazla haber için iyi bir ekip gerekli ve böyle bir ekibin kurulması da ekonimik imkanlarla mümkün. Bizde bu alandaki açığı kapatmak amaçlı 7 kişiden oluşan iyi bir ekip kurduk. Böylece Kürtçe internet gazeteciliği ve haberciliği yaparak, gündemi Kürtçe takip etmek isteyen okuyucularımızı bütün gelişmelerden haberdar edeceğiz” dedi.
 
bugün