Baklava, tatlı ve pastaneler zinciri "Hacı Sayid"in sahibi Mehmet Dinçerler, geçtiğimiz salı günü yolda çalıntı otomobille, kendisine çarpan kişiler tarafından kaçırıldı. Ailesinden 1,5 milyon dolar fidye isteyen zanlılar Erol F. (50), Muhlis K. (37), Tarık E. (30) ve Yusuf S. (32) Silivri"de bir depoya yapılan baskınla gözaltına alınırken Mehmet Dinçerler kurtarıldı. Kaçırma olayını Mehmet Dinçerler"in eşinin amcasının oğlu zanlılardan Erol F.'nin organize edildiği belirlendi. 4 zanlı da geçtiğimiz cumartesi günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kurtarılmasının ardından psikolojik tedavi gören Mehmet Dinçerler Asayiş Şube Müdürlüğü"ne gelerek kendisini fidyecilerin elinden kurtaran Gasp Büro Amirliği ekiplerine teşekkür etti. Polislere bir tepsi baklava ikram eden Mehmet Dinçerler, yaklaşık bir saat kaldığı Emniyet Müdürlüğü çıkışında basın mensuplarına başından geçenleri anlattı.


Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve ekiplere kendisini kurtarmalarından dolayı teşekkür eden Mehmet Dinçerler, “Her zamanki gibi evimden çıkıp arabamla işime gidiyordum. Arkadan birileri çarpınca arabamı durdurup indim. Çarpanlardan 3 kişi beni zorla arabalarına bindirip kafama çuval geçirdi. Nereye götürdüklerini anlayamadım. Çok pis kokan bir yere götürdüler. Ellerimi kollarımı zincirle bağladılar. Beni tuttukları süre içinde 3 gün boyunca biraz ekmek ile peynir verdiler. El yazısıyla "borcuma karşılık olan 1,5 milyon doları verin diye" zorla yazı yazdırdılar" dedi.

İkindi ezanı okunduğu zaman filmlerdeki gibi birilerinin gelip kurtarmasını hayal edip dua ettiğini anlatan Dinçerler, “Tam bu sırada kapıların vurulduğunu ve polislerin “Yat" diye bağırdıklarını duydum. Hayalimin gerçekleştiğini ve duamın kabul edildiğini anladım. Polisleri televizyon haberlerinden tanıdım ve o an rahatladım. Beni kaçıranlardan biri akrabam, evimize gelip giderdi. Evimizde kalıp ekmeğimizi yedi" diye konuştu.