Şehir ve Halk Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer ve Halk Sağlığı Bilimcisi Doç Dr. Didem Evci Kiraz 23 Ekim 2011 tarihinde yaşanan Van depremini değerlendirdi. Yaptıkları açıklamada Van’da hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini ileten Şehir ve Halk Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erdal Beşer “Dün Van, bugün Aydın olabilir. Ancak bir an önce gerekli tedbirler alınmalıdır” dedi. Doğum yeri Van-Erciş olan yönetim kurulu üyesi Didem Evci Kiraz da ilk saatlerden bu yana bölgeyle temas içinde olduklarını belirtti. 
Depremi değerlendiren Erdal Beşer “Artık yine hata, yine yanlış demekten bıktık, ‘Yeniden Hep birlikte’ demek istiyoruz. Nerede yanlış varsa çözüme katkı vermeye hazırız. Van olgusu yarın Aydın olgusu olarak karşımıza çıkmadan, pişmanlık duymadan harekete geçmeliyiz. Raflardaki, çekmecelerdeki raporları açalım, eylem planlarımızı tekrar gözden geçirelim. Aydın Kent Konseyi’ni bu konuda harekete geçmeye çağırıyoruz. Koordinasyonu üstlenmeye hazırız” diye konuştu.
Şehir ve Halk Sağlığı Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Didem Evci Kiraz ise açıklamasında “Sağlıklı yaşam ortamları için mevzuatlardan bir adım öteye geçmeliyiz. Mevzuatları hazırlayanlar, onaylayanlar, uygulayanlar ve biz yaşayanlar bir araya gelelim. Tartışalım, boşlukta kalan kısımları nasıl çözeceğimizi çalışalım. Ben oturduğum evin, çalıştığım işyerinin, spor yaptığım mekanın, yürüdüğüm yolun, çocuklarımızın oyun oynadığı alanların, yemek yediğimiz lokantaların, çay içtiğimiz kafelerin vb. depreme dayanıklılığını bilmek istiyorum. Bunu öğrenebileceğim bir merkezin bana bildirilmesini istiyorum. Bütün bunların yarın, hemen olmasını istiyorum” dedikten sonra, “Dernek olarak her türlü katkıya açığız” mesajını verdi. Uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş, eşi ve 2 kızının el ele tutuşmuş şekilde enkaz altında bulunan cesetleri görenleri ve kurtarma ekiplerini gözyaşlarına boğdu.
 
Erciş A Tipi Kapalı Cezaevi’nde görev yapan uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş eşi ve iki çocuğu, depreme, Erciş Kışla Yolu Caddesi’ndeki Tedaş binasındaki 3. kattaki evlerinde mutfakta yemek yerken yakalandı. Uzman çavuş ile 37 yaşındaki eşi Gülümser Tekinyaş, 14 yaşındaki kızları Yeşim Tekinyaş ve 11 yaşındaki Feyza Tekinyaş, depremin ardından yıkılan binanın altında kaldı.
 
MUTFAKTA EL ELE TUTUŞMUŞ ŞEKİLDE BULUNDULAR
Arama kurtarma ekipleri, bu sabah saatlerinde Tekinyaş ailesinin cansız bedenlerine ulaştı. Kurtarma ekipleri gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Beton blokların üzerlerine çöktüğü sırada hayatını kaybeden Uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş, eşi Gülümser Tekinyaş ve kızları Yeşim Tekinyaş ile Feyza Tekinyaş’ın  cansız bedenlerinin mutfakta el ele tutuşmuş şekilde bulunduğu belirtildi.