DİYARBAKIR'da 11 ay önce okulunun önünden zorla kaçırıldıktan sonra işkence görüp, tehdit ve uyuşturucu verilerek fuhuşa sürüklenen liseli 18 yaşındaki S.Ç., çetenin elinden babasının da yardımıyla 4 ay önce kurtulmayı başardı. 7 ay boyunca yaşadığı olaylar nedeniyle psikilojik tedavi gören S.Ç., “Çete, küçücük kızlara işkenceyle uyuşturucu vererek fuhuş yaptırıyor. Bu insanların yakalanması lazım. Kaçırdıkları kızların koluna kendi isimlerini dövme yapıyorlar” dedi. Kızını "töre" gereği öldürmesi için kendisine baskı yapıldığını iddia eden baba Ş.Ç. ise “Kızım kendi isteğiyle gitmedi, neden öldüreyim? Kızıma sahip çıktım diye çevrem bana sırtını döndü” dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, Diyarbakır'da okulunun önünden kaçırılıp, 7 ay boyunca işkence, tehdit ve uyuşturucu verilerek fuhuşa zorlanan genç kızın dramı ortaya çıktı. S.Ç., fuhuş çetesi tarafından, geçen yıl Aralık ayında öğrenim gördüğü Muazzez Sümer Kız Meslek Lisesi önünden fuhuş çetesinin üyeleri tarafından kaçırılıp, kentte bir evde tutulduktan sonra Mardin, Kırıkkale, Erzurum ve Ankara'ya götürülerek fuhuşa zorlandı. Götürüldüğü yerlerde sürekli dayak yediğini anlatan S.Ç. çete elemanlarının zoruyla, babası Ş.Ç.'ye cep telefonundan "Baba ben iyiyim beni aramayın. Siz hep iyi olun" yazılı mesaj çekti. Baba Ş.Ç. ise kızının bulunması için Cumhuriyet Savcılığı ve polise başvurduktan sonra kendi imkanlarıyla da S.Ç.'yi aramaya başladı.
Kırıkkale'de çete elemanları, dövdükleri S.Ç.'nin baygınlık geçirmesi üzerine onu hastaneye kaldırdı. Hastanede polislerin olaya el koyması üzerine S.Ç., çete üyelerinin “Bizi ele verirsen seni de aileni de öldürürüz” tehditleri üzerine kendi isteğiyle evinden kaçtığı yönünde ifade verdi. Bu ifade Diyarbakır'a gönderilerek baba Ş.Ç.'ye okutuldu. İfadeyi okuduktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşayan baba, durumu eve gelip eşine anlatarak, kızları için yapacak birşey olmadığını söyledi.

"KURTARIN" TELEFONU

Fuhuş çetesinin daha sonra Ankara'ya götürüp burada bir gazinoya sattığı S.Ç., elbise alma bahanesiyle dışarı çıkarak tanıştığı bir kadının evine sığındı. Buradan babasını telefonla arayan S.Ç., “Baba bana o ifadeyi tehditle yazdırdılar. Ankara'dayım. Beni kurtarın yalvarırım” dedi. Ancak S.Ç., telefonu kapattıktan sonra yine çete üyeleri tarafından bulunduğu evde yakalandı.
Kızlarının Ankara'da olduğunu öğrenen baba Ş.Ç., duruma polise bildirdi, ardından yanına eşini de alarak bu kente gidip kızını aramaya başladı. Aradan günlerin geçmesinin ardından bir yolunu bulan S.Ç., çetenin elinden kurutulup babasını tekrar cep telefonundan aradı. Baba Ş.Ç., kızına akrabasının evinin adresini verip buraya gelmesini söyledi. Genç kız, geçen Ağustos ayı başında geldiği evde anne ve babasına kavuşup, mutluluk gözyaşı döktü. Aile birlikte Diyarbakır'a döndü.

"KIZIMI ÖLDÜRMEDİM, ÇEVREM BANA SIRTINI DÖNDÜ"

Kızlarını bitkin bir halde bulduklarını anlatan baba S.Ç. eve geldikten sonra telefonla çete elemanlarının kızı teslim etmesini ve vermemeleri durumunda kendilerine her türlü kötülüğü yapacakları yönünde tehdit ettiklerini söyledi. Tehditlerden korkmayan baba Ş.Ç., evlerini hemen başka bir yere taşıdıklarını ve telefon numaralarını değiştirdiğini, ancak 3 kez yine çete elemanlarının kendilerini bulduğunu ifade etti.
Kızının çok zor günler yaşadığını ve şu anda psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen 4 çocuk babası Ş.Ç., kızının başına gelenlerden sonra çevresinin "töre gereği" kızını öldürmesi için baskı yaptığını söyledi. Kızının hiçbir günahı yokken zorla kaçırılarak uyuşturucu verilerek fuhuşa sürüklendiğini belirten Ş.Ç., “Benim kızım kendi isteğiyle gitmedi. Ben kızımı öldüremem. Kızımı neden öldüreyim? Kızıma bunları yapanları öldürmem lazım. Ben kızımı öldürmeyip, sahip çıktım diye çevrem bana sırtını döndü. Tüm malvarlığımı kızımı bulmak için harcadım. Şu an çalışıyorum çok şükür yine de geçiniyoruz. Ama ben ölünceye kadar kızıma sahip çıkacağım, kızımı onların eline vermeyeceğim” dedi.

"BEN HAPİSTE ONLAR DIŞARDA"

Başına gelenler yüzünden insanlara güveninin kalmadığını, çete elemanlarının izine rastlamaması için dışarı bile çıkamadığını gözyaşları içerisinde anlatan S.Ç., “Ben çok kötü günler geçirdim. Şu an psikolojik tedavi görüyorum. Tekrar çetenin eline geçmemek için dışarı çıkamıyorum. Sürekli evdeyim aileme ve bana zarar vermelerinden korkuyorum. Ben hapisteyim onlar dışarıda. Çete, küçücük kızları işkence ile uyuşturucu vererek fuhuş yaptırıyor. Bu insanların yakalanması lazım. Kaçırdıkları kızların koluna kendi isimleri veya değişik isimler yazarak dövme yapıyorlar. Benim koluma da dövme yaptılar” dedi.
Baba Ş.Ç., olayla ilgili olarak, çete elemanı H.Y. adında bir kişinin yakalanıp tutuklanarak cezaevine konulduğunu belirterek, “Çetenin diğer üyeleri hala dışarıda. Ben yandım başkası yanmasın, çetenin diğer üyelerinin de yakalanmasını istiyorum” dedi.
Güvenlik güçleri, S.Ç.'nin verdiği ifadeler doğrultusunda çetenin diğer elemanlarını da yakalamak için başlattı geniş çaplı araştırma sürüyor.
DHA