Adana'da liseli sevgilisi 19 yaşındaki Tuba Genç'i elleriyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapsi istenen tutuklu sanık 23 yaşındaki Tahsin Can Bulat'ın yargılanmasına başlandı. Sanık Bulat, Genç'i, 4 aylık bebeklerini kürtajla aldırdığını anlatınca öldürdüğünü söyledi.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Şambayadı Mahallesi'nde geçen 29 Nisan'da meydana geldi. Tahsin Can Bulat, lise son sınıf öğrencisi Tuba Genç'e aşık oldu. Bulat, kızın ailesinin karşı çıkması üzerine evlenmek amacıyla Genç'i kaçırdı. Ailelerin araya girmesi üzerine kız ailesine teslim edildi. Olay günü de mahalledeki Şehit Bahattin Kalaycı İlköğretim Okulu bahçesinde konuşmak için kızla buluşan Tahsin Can Bulat, kendisinden ayrılmak isteyen Tuba Genç'i, boğazını sıkarak öldürdü. Gözaltına alınan Bulat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Tahsin Can Bulat hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan sanık Bulat, Tuba Genç ile 2 yıl arkadaşlık yaptıklarını ve 2 kez de birlikte kaçtıklarını söyledi. İlkinde Antalya'ya gidip cinsel ilişkiye girdiklerini, ikincisinde ise Sakarya'nın Karasu İlçesi'ne gittiklerini ileri süren Bulat, "Kaçmadan önce bana hamile olduğunu söyledi. Nikah işlemlerini başlattık. Ancak nikah yapamadan, 'Kardeşim hastaymış. Gidip bir hafta sonra tekrar döneceğim' diyerek Adana'ya döndü. 2-3 hafta bekledim, dönmedi. Telefonu da kapalıydı. Ben de bir şey olduğunu düşünerek döndüm" dedi.

DÖRT AYLIK BEBEĞİMİZİ KÜRTAJLA ALDIRMIŞ
Sanık Tahsin Can Bulat, olay gününü de şöyle anlattı:

"Olay günü, Tuba beni telefonla aradı. Buluştuğumuzda 4 aylık bebeğimizi kürtajla aldırdıklarını söyledi. Bu yüzünden tartıştık. Bir dolmuş şoförüyle de arkadaşlık yaptığını söyledi. Gerisini hatırlamıyorum. Öldüğünü de emniyette ifade tutanağını imzalarken öğrendim. Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim."

Öldürülen Tuba Genç'in annesi Teslime ile babası Özlem Genç ise sanığın kürtaj konusunda yalan söylediğini belirterek şikayetçi olduklarını ifade etti.

Mahkeme heyeti, Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi kapsamında Tuba Genç'in kürtaj yaptırıp yaptırmadığı konusunda tespit yapıldıysa bu konuda bilgi istenmesine, Sakarya Karasu Belediyesi'ne nikah başvurusu yapılıp yapılmadığının sorulmasına ve sanığın da İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek akıl sağlığının araştırılmasına karar verip duruşmayı erteledi.