Adana’da liseli Tuba Genç’in katil zanlısı Tahsin Can Bulat, genç kızı bebeklerini aldırdığı için öldürdüğünü iddia etti. Bulat, “4 aylık bebeğimizi kürtajla aldırdığını söyledi. Gerisini hatırlamıyorum” dedi.

ADANA 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, liseli sevgilisi Tuba Genç’i (19) elleriyle boğarak öldürdüğü iddiasıyla ömür boyu hapsi istenen Tahsin Can Bulat’ı (23) yargılamaya başladı. Tutuklu sanık Bulat, Tuba Genç ile 2 kez kaçtıklarını söyledi. İlkinde Antalya’ya gidip cinsel ilişkiye girdiklerini, 2’ncisinde Sakarya’nın Karasu ilçesine gittiklerini ileri süren Bulat, şu iddialarda bulundu:

‘4 aylıkken aldırmış’

“Kaçmadan önce hamile olduğunu söyledi. Nikah işlemlerini başlattık. ‘Kardeşim hastaymış. 1 hafta sonra döneceğim’ diyerek Adana’ya gitti. 2-3 hafta bekledim, dönmedi. Telefonu da kapalıydı. Ben de bir şey olduğunu düşünerek Adana’ya geldim. Olay günü, buluştuğumuzda 4 aylık bebeğimizi kürtajla aldırdıklarını söyledi. Bu yüzden tartıştık. Bir dolmuş şoförüyle de arkadaşlık yaptığını söyledi. Gerisini hatırlamıyorum. Öldüğünü ifade tutanağını imzalarken öğrendim. Pişmanım.”
Genç kızın annesi Teslime ile babası Özlem Genç ise, sanığın kürtaj konusunda yalan söylediğini belirterek şikayetçi oldular. Mahkeme heyeti, otopsi kapsamında Tuba Genç’in kürtaj yaptırıp yaptırmadığı konusunda bilgi istenmesine, Sakarya Karasu Belediyesi’ne nikah başvurusu yapılıp yapılmadığının sorulmasına ve sanığın da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek akıl sağlığının araştırılmasına karar verip duruşmayı erteledi.