ANKARA- Kürt açılımı kapsamında siyasi parti liderleri, çeşitli örgütler ve STK"larla görüşmelerini sürdüren İçişleri Bakanı Beşir Atalay, dün de Polis Moral Eğitim Merkezi"nde bir grup şehit ve gazi aileleri dernekleri temsilcileriyle yemek yedi. Şehit yakınlarının sürece ilişkin “hassasiyetlerini” dile getirdiği belirtilen yemek sonrasında açıklama yapan Atalay, 265 şehit ailesi derneği bulunduğunu, bu görüşmeye 10 ayrı ilden derneklerin başkanlarının geldiğini, ayrıca Ankara"dan Emniyet mensubu şehit ailelerinin derneği ile yemek yediklerini söyledi.

Bir gazetecinin şehit ailelerinin en çok hangi talebi dile getirdiğini sorması üzerine, Atalay, “şehit ailelerinin iki tür talepleri olduğunu” söyledi. Atalay, şehit ailelerinin yürütülen süreçle ilgili kendi duygularıyla hassasiyetlerini dile getirdiğini aktardı. Şehit ailelerin ve yakınlarının sorunlarıyla ilgili konuların da gündeme geldiğini ifade eden Atalay, şunları söyledi: “Emniyet Genel Müdürlüğümüzde de Genelkurmay Başkanlığımızda da şehit ailelerinin sorunlarıyla, gazilerimizle ilgili çok büyük hassasiyetler gelişti. Yani hem Genelkurmay Başkanlığımız hem İçişleri Başkanlığımızın sağlık, tedavi, şehit yakınını işe alma ve diğer hususlarda olanca hassasiyetleri biliyoruz ama yine yerine getirilemeyenler var. Yine talepler var. Belki pratikte iyi yürümeyenler var. Onların da taleplerini, düşüncelerini yine bugün almış olduk. O konularda da kendilerine yapabileceklerimizi yapacağız.”



EVLADININ FOTOĞRAFIYLA GİTTİ

Atalay ile buluşan şehit aileleri temkinliydi. Bir şehit annesi yemeğe oğlunun fotoğrafını da götürdü. Toplantının ardından bazı şehit aileleri "süreci desteklemediklerini açıklarken bazıları da “Kürt açılımı diye bir şey yok” dedi.



"Katillerle ortak olmayın"

ANKARA- Atalay ile yaptıkları görüşmeye ilişkin VATAN"a bilgi veren şehit aileleri, Türkiye"de Kürt değil, Türk sorunu olduğu görüşünü ileri sürdüler. Hükümete, “Evlatlarımızın katilleri ile ortaklık yapıyorsunuz” ithamında bulunan şehit aileleri, “evlat acısının açıların en büyüğü olduğunu ve bunu yaşamayanın anlamayacağını” da ifade ettiler. Şehit aileleri, özlük hakları ile ilgili sıkıntıları da Atalay"la görüşmede dile getirdi.


Vatan