Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "Artık Kürt sorunu bir mücadeleden çok müzakere sorunudur. Artık Kürtlerle oturup Kürt sorununu müzakere etmek lazım. Çıkıp gidip Erbil’de soruna çözüm aramak birazda siyaseti bilmemektir." dedi.

Muş’ta çeşitli ziyaretlerde bulunan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Suriye’deki çatışma ve Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kürt sorunun çözüm noktasının Erbil olmadığını ifade eden Sakık, "İsteseler de istemeseler de Kürtler artık demokratik bir süreç içerisinde. Talepleri vardır. Artık hayatın her alanında kültürlerini, kimliklerini kuruyorlar. İki gün önce Dışişleri Bakanı oradaydı. Şimdi orada da Kürtler bir devlet; gerek kurumları, bankaları, bayrağıyla, şirketleriyle ciddi yatırımlar yapmış. Burada bunlar olurken Türkiye'deki yöneticiler, halen Kürt sorunun olmadığını söylüyor. Ana dilde eğitimin olmadığını ve seçmeli ders mantığıyla hemen yanı başınızda Kürtlerin bu haklarını neden yok sayıyorsunuz. Size düşecek tek bir görev oradaki Kürtlerin iradesine saygı duymaktır. Kürtlerle mücadele ederek bu sorun çözülmüyor." diye konuştu.

"90 YILDIR KÜRTLERLE MÜCADELE VE GÖZYAŞI VAR"

"Kürtler bu ülkenin sigortasıdır" diye konuşan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Kürtlerde huzur olmazsa hiç kimsede huzurun olmayacağını kaydetti. Herkesin aklını başına toplaması gerektiğini söyleyen Sakık, "90 yıldır Kürtlerle mücadele ediliyor. Faili meçhulleri, köy yakmaları ve gözyaşıyla bastırmaya çalışmıştılar. Artık Kürt sorunu bir mücadeleden çok müzakere sorunudur. Artık Kürtlerle oturup Kürt sorununu müzakere etmek lazım. Çıkıp gidip Erbil’de soruna çözüm aramak biraz da siyaseti bilmemektir. Aslında Türkiye’deki Kürt sorununun çözüm noktası Erbil değil buradaki halklar ve parlamentodur. Kürtler üzerinde büyük etkinliği olan PKK lideri Öcalan’dır. Şimdi İmralı’ya gidip görüşmemiz gereken sorunlara çözüm aramamız gerekirken Erbil’e gidiliyor. Kürt sorunu çözümünde karar sahibi Kürtlerdir. Yıllardır bir birimizi tanıyor ve biliyoruz. Gidip Irak’ta Suriye’de Kerkük ve Bağdat’ta arasında gidip geldiler. Efendim nasıl susturtabiliriz diye. Bunu ne Tahran, Şam, Kerkük ve Ankara susturamadı. Çünkü Kürtler haklı talepleri vardı. Artık bu haksızlığın giderilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.