MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terörü ve Kürt sorunu konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ı RP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde hazırladığı Kürt sorunu raporundan 'Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvuru yöntemi iflas etmiştir. PKK ile devlet çatışmasında devlet safında görünmemeliyiz' sözlerini okuyarak, Erdoğan'dan "gerçek kimliğini" açıklamasını istedi.
Bahçeli, Erdoğan'ın 18 Aralık 1991 tarihli raporunda, "Biz siyasi parti olarak resmi ideolojiyi sorgulamalıyız. Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvuru yöntemi artık iflas etmiştir. Devlet terörünü de kınamalıyız. PKK ile devlet çatışmasında devlet safında görünmemeliyiz. Bunun için devletin PKK'yı bölücü, terörist ve ayrılıkçı olarak nitelendiren söyleminden uzak durmalıyız" dediğini kaydetti.

Gül'e eleştiri
Barzani yönetimiyle ilişki kurulmasını ihanet olarak değerlendiren Bahçeli, bu sürecin PKK'nın affı ve Öcalan'ın serbest kalmasıyla sonuçlanacağı savunarak, "Başbakan'ın bu yaklaşımı turuncu tavizdir. Geri adımdır" dedi.
Bahçeli, dün MHP grup toplantısında 60. Frankfurt Kitap Fuarı'nın açılışı için Almanya'ya giden Gül'ün Der Spigel dergisine yaptığı açıklamada, "Geçmişte Kürtlere ayrımcılık yapıldı" sözlerinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Geçmişi suçlayıcı ifadelerin Gül'e yakışmadığını belirten Bahçeli, "Biz Cumhurbaşkanı'ndan kendi geçmişimizi şikayet etmek yerine, açılışını yaptığı kitap fuarının alt katında açıkça sergilenen bölünmüş Türkiye haritalarına müdahale edecek cesaret ve iradeyi göstermesini beklerdik" diye konuştu.