Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin internet sayfasında yayınlanan habere göre, Halepçe katliamının 20. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Kuzey Irak'ta temaslarda bulunan DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Doğubeyazıt Belediye Başkanı Mukaddes Kubilay ve Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun, Süleymaniye Üniversitesi'nde 'Barış İçin Belediye Başkanları' toplantısının ardından Parlamento'yu ziyaret etti. Parlamento Başkanı Adnan
Müftü ve Parlamento Başkan Yardımcısı Kemal Kerkuki tarafından karşılanan Baydemir başkanlığındaki Demokratik Toplum Partisi (DTP) heyeti, parlamento yöneticileriyle basına kapalı olarak görüşme yaptı. Kuzey Irak için ''Kürdistan'' ifadeleri kullanan Osman Baydemir, ''Kürdistan bölgesine'' yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Amacımız Halepçe katliamının 20. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma törenine katılmak ve 'Barış için Dünya Belediyeler Konferansı'nda yer almak'' dedi.

Türkiye'de yaşanan Kürt sorununun görüşüldüğü toplantı sonrası açıklama yapan Baydemir, "Kürdistan bölgesindeki deneyimin başarıya ulaşması, Kürdistan'ın her dört parçasındaki Kürtlerin başarısı olacaktır" şeklinde konuştu.

Parlamento Başkanı Adnan Müftü ise sorunların çözümü için diyalog, karşılıklı anlayış ve iradeye karşılıklı saygı tavsiyesinde bulundu.

DİYARBAKIR'DA DTP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDA SORUŞTURMA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir'in Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Halepçe katliamının 20. yılı töreninde yaptığı konuşmayla ilgili, medyada yer alan haberler üzerine soruşturma başlattı.

Başsavcılığın, ayrıca Kayapınar Belediye Başkanı Karatekin hakkında Belediye ile Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine işçilerin Nevruz'da ''idari izinli'' sayılmalarını öngören maddenin konulması nedeniyle soruşturma başlattığı bildirildi.