İçten, “Görüyorum ki yine birileri bu mutlu günü kan gölüne çevirmek için çaba sarf ediyor. Daha Bayram (21 Mart) gelmeden ortalığı toz duman etmeye başladılar. Nevruz Zalimlere karşı başkaldırı demek. Nevruz Yeni gün demek, Bayram demek, Baharın Müjdecisi demek. Bunu bilmeyen zihniyetler ne yaparlarsa yapsınlar gerçek Kürt Halkı Nevruz'u adına yakışır bir şekilde kutlayacaklar. Otobüsler yakılıyor, elektrik direkleri yıkılıyor. Cep telefonu istasyonları yerle bir ediliyor. Bu görüntülerin neresi bayram. Nasıl ki milli ve dini bayramlarımız var. Ve bu bayramlarda coşkulu oluyoruz. Bahar bayramında da, baharın gelişine sevinelim ve ruhuna uygun bir şekilde kutlayalım” dedi.
NEVRUZ KCK'NIN ve BDP, PKK'NIN BAYRAMI MI?

Nevruzun sadece Kürtlerinmiş gibi ortaya atılması doğru bir şey olmadığına değinen İçten, “Ortadoğu'da yaşayan Türk'ün de Kürt'ün de bayramıdır. BDP, KCK ve PKK bunu sahiplenmeye çalışıyor. Adama sormazlar mı? Madem bayram diyorsunuz neden işyerlerini, Kürtlerin malını yakıp yıkıyorsunuz? Baz istasyonları Araçları yakılanlar Kürt değil mi? Zarar Görenleri Diyarbakırlı ya da Kürt olarak görülmüyor mu? Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Bunları yapanlar ne Diyarbakırlıdır ne de Kürt'tür. Bu resmen ihanettir” diye konuştu.
Ak Partinin, ülkeyi Kürtçe kurslarının hayal dahi edilemediği günlerden anadilde eğitimin yapılabileceği düzeye taşıdığını kaydeden İçten, “OHAL'i kaldırarak, geçmişte halkımıza yapılan zulümlerle hesaplaşarak, Ergenekon ve devletin içine sızmış çetelerle mücadele ederek halka zulüm eden sisteme başkaldırmıştır.

Kürdü, Türkü, Arap'ı, Çerkez'i ve bu ülkede yaşayan tüm halkların kardeşliğinin daha ileri düzeyde yaşanması, ülkenin her yerinde Nevruz güllerinin özgürce açılması, barış ve kardeşliğin ortak dilimiz olması dileğiyle tüm halkımızın Nevruz'unu kutlayarak, Newroz Piroz Bê (Nevruz kutlu) olsun diyorum” dedi.