Kürt yazar Ümit Fırat, “Cumartesi günkü BDP ne ise pazartesi günkü BDP de o.Meclis’e girmeme kararının anlaşılabilir gerekçesi yok. Seçilen 550 kişiden her biri ne kadar oraya girme hakkına, özgürlüğüne sahipse bunlar için de geçerli” dedi. BDP’lilerin de bu konuda istekli olmadığını ileri süren Fırat, “Sokakta onların bu kararını destekleyen varmı, yok” ifadesini kullandı. 
 
GÜÇLÜ: PKK’NIN DESTEĞİ YOK 
 
Kürt siyasetçi İbrahimGüçlü, BDP ve PKK’nın APO’list parti olmak istediğini söyledi. Düşüncelerinden dolayı terör örgütü PKK ve BDP’nin kendisini tehdit ettiğini açıklayan Güçlü, PKK’nın halk hareketi olmadığını belirtti. Güçlü, kongrede konuşan parti yetkililerinin, özgür ve demokratik bir iradeye sahip olduklarını düşünmediğini vurguladı. ‘Güdümlü ve içselleşmiş bir iradenin sahnelendiğini’ savunan Güçlü şöyle devam etti: 
 
“Güdümlü bir iradeyle halk sana oy vermiş.Halkımı yoksa PKK ve dağdakilerimi dinleyecekler?Ortaya çıktı ki halkla ilgisi yok. Ben iddia ediyorum; özgür ve demokratik bir şekilde referandum olsa halkMeclis’e gidilmesini istiyor, sorunların orada tartışılmasını istiyor.” 
 
bugün