BURSA"nın İnegöl İlçesi'nde dün akşam babasıyla akrabalarının kavgasını çaresizlik içersinde ağlayarak izleyen 7 yaşındaki Sevda Eyili, kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan minik kız yaşam savaşı veriyor.

İnegöl"e bağlı Alanyurt Beldesi Üçevler Mahallesi 16'ncı Sokak"ta dün akşam meydana gelen olayda Sayit Eyili (45) evlerinin önünde otururken, eşi Gülveren Eyili (35) ile ilişkisi olduğu dedikodusunu çıkartan amcasının oğlu Tarık Eyili"nin (35) 16 ANB 90 plakalı otomobili ile yoldan geçtiğini görünce aracına taş attı. İddiaya göre aracını durdurup dışarı çıkan Tarık Eyili, Sayit Eyili"yi elinde ekmek bıçağı ile görünce belinden çıkardığı tabancası ile rastgele ateş etmeye başladı. Kurşunlardan biri kapı önünde ağlayarak kavgayı izleyen Sayit Eğili"nin en küçük çocuğu Sevda"nın başına isabet etti. Kanlar içinde yere yığılan küçük kız, İnegöl Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Sevda Eyili, daha sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"ne kaldırılarak ameliyata alındı.

Olaydan sonra 6 çocuk babası Sayit Eyili"yi gözaltına alan jandarma kaçan Tarık Eyili"yi ise olayda kullandığı tabanca ile yakaladı. Tarık Eyili"nin otomobilinde yapılan aramada açılmamış 5 şişe bira bulundu. Yapılan alkol muayenesinde Sayit Eyili"de 208, Tarık Eyili"de ise 64 promil alkol tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmaya İnegöl Cumhuriyet Savcılığı"nca başlandı. Gözaltındaki 2 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye çıkartılacak.

MİLLİYET