Söke Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü, Söke İş-Kur ve Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile eski hükümlülere meslek edindirme projesi kapsamında açılan gazaltı kaynak yöntemleri kursu sona erdi. Söke Endüstri Meslek Lisesi'nde gerçekleşen 7 Şubat 2011 de başlayan kursu tamamlayan 9 eski hükümlüye belgeleri törenle verildi. 
Söke Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen belge törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. TC infaz sistemi için yapılan en önemli reformlardan birinin Denetimli Serbeslik infaz sistemi olduğunu belirten Söke Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü Serkan Güler, "Hükümlüleri topluma
kazandırmak amacı ile hayata geçirilen bu çağdaş ve yasal düzenlemenin yürüyebilmesi için, yargı sistemi dışında sivil toplum örgütleri ile kurum ve kuruluşların katkılarına ihtiyaç var" dedi.
Eski hükümlülere meslek edindirmek adına açılan gazaltı kaynak kursu için 26 bin 900 TL ödenek ayrıldığını belirten Şube Müdürü Serkan Güler, bu ödeneğin 12 bin TL'sinin eğitim ücreti, 6 bin 800 TL'sinin temin ve malzeme ücreti ve 8 bin 100 TL'sinin kursiyer ücreti olarak kullanıldığını söyledi. 
Sorumluluk bölgesi Söke ve Didim ilçelerini kapsayan Söke İş-Kur'a müracaat eden işsizlerin yüzde 50'ye yakınının mesleksiz (vasıfsız) olduğunu ifade eden İş-Kur Müdürü Yusuf Kıvrak, bu nedenle meslek edindirme kursları ile işsizlerin kalifiye hale getirilmelerinin büyük önem taşıdığını söyledi. Özel sektörde hükümlü çalıştırma zorunluluğunun kaldırıldığını bu nedenle hükümlü ve özürlülerin sadece kamuda iş bulmalarının söz konusu olduğunu ifade eden Yusuf Kıvrak, şöyle konuştu: "Mesleki eğitim kurslarına
katılan işsizleri meslek sahibi yaparak, kalifiye hale getirip iş gücü piyasasına kazandırmayı hedefliyor. Söke İş-Kur olarak bu tür kursları ceza ve tutuk evinde de yapmaktayız. Söke Cezaevi'nde geçen yıl başlattığımız boya badana kursumuzun yanında bu yıl bir de bilgisayar kursu açtık. Bu yıl 3. Dönem kursumuz Mayıs ayında tamamlanacak." 
Yusuf Kıvrak, iş adamlarına çağrıda bulunarak, İş-Kur'un çeşitli dallardaki meslek edindirme kurslarına katılan ve belge alan kalifiye elemanları değerlendirmelerini istedi. 
İş-Kur ile işbirliği yaparak zaman zaman çeşitli meslek edindirme kursları açtıklarını belirten Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken de mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak; "Yapılacak düzenlemelerle meslek liselerinde sanayi sektörünün istediği kalifiye eleman yetiştirmesi planlanıyor" dedi. 
Eski hükümlülere yönelik kursların bireylerin topluma yeniden kazandırılması, topluma faydalı insanlar olarak toplum içinde yer almalarını sağlamayı amaçladığını ifade eden Söke Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Gürmen ilhanoğlu da; kursun düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardında gazaltı kaynak kursunu tamamlayan 9 eski hükümlüye, kurs katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.