Düzenlenen Sertifika Törenine AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Eker ve Kadir Mutlu, İş-Kur Nazilli Temsilcisi Şükrü Çeltikçi, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ersin Esenlik, İlçe Tarım Müdürü Sunay Güler ve çok sayıda davetli katıldı.
Sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Karakaşlı; “Bakanlığımızca son yıllarda yaygın eğitim faaliyetlerine hem daha fazla önem verilmeye başlandı, hem bu faaliyetlerin boyutları genişletildi, hem de bu yaygın eğitim faaliyetleri çağdaş dünyanın gereklerine ve örneklerine uygun olarak yeniden programlandı. Yeni halk eğitim programlarının ilk bölümü geçtiğimiz yaz aylarında yayınlanarak yürürlüğe konuldu. Tam bu sıralarda da hükümetimizce işsizliğin önlenmesine ve işsizlerin desteklenmesine yönelik olarak alınan tedbirler ve destekler açıklanmış ve yürürlüğe konulmuştu. Bunlar arasında işsizlerin mesleki kurslarda yeni meslek alanlarında ya da kendi mesleklerinde geliştirilmesi ve yetiştirilmesi yönünde kararlar da vardı. Sayın kaymakamımızın, sayın milletvekilimizin ve sayın ilçe milli eğitim müdürümüzün destekleri ve teşvikleri ile nazilli iş kur şube müdürlüğümüzce iş birliği yaparak işsizlere yönelik mesleki kurs eğitimi projeleri yaptık bu projeler bir süre sonra kabul edilerek hayata geçirildi. Projeler yapılırken mesleki kursların ihtiyaç duyulan ve istihdamı kolay olan branşlarda açılması, kursların aynı branşta olmayıp çeşitli alanları kapsaması, hizmet götürülecek kursiyerlerin sayısının ve kurs sayısının çok tutulması gibi hususlara çok dikkat ettik. Bunun sonucunda 15 ayrı branşta, 500 kursiyere, 20 ayrı sınıfta mesleki kurslar projelendirildi, proje maliyetleri sağlandı, bu binamız yetersiz kaldığı için 7 sınıf için bir başka binanın tahsisi sağlandı. Hem İş-Kur şube müdürlüğü hem halk eğitimi merkezimiz bir yıl boyunca gece gündüz çalışarak bu kursların yürümesini sağladılar. Kursiyerlerimiz de çok emek verdiler 6 ay boyunca kursları devam edenler oldu. Öğleden önce ve öğleden sonra kursları olanlar oldu. Programlarında 50'nin üzerinde modül eğitim programları olanlar oldu. Öğretmenlerimiz çok emek sarf etti. Görevlerini hiç aksatmadılar. Eğitimin içeriğine ve kursiyerlerin yetişmelerine yönelik olarak çok özel uğraşlar verdiler. Bugün burada 7 sınıftan oluşan son grup kursiyerlerimizin sertifikaları verilecektir. Bu kursların toplamının sadece iş-kur'a maliyeti 918 bin TL olmuştur. Bu miktar destek son altı ay içinde kurslarımızdan yararlanan yaklaşık 500 kursiyerimize yansımıştır. Tüm kursiyerlerimizi, kurslarda görevli öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bize her türlü desteği veren İş-Kur Şube Müdürlüğümüze, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Milletvekilimize kursiyerlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız da, “Devletimizin çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Gördüğümüz gibi İş-Kur ile yapılan kurslarda Nazilli"de kurs gören kursiyerlerimize 918 bin TL para ödenmiştir. Bu azımsanacak bir rakam değildir. Devletimizin yeni iş sahaları için ne kadar çaba sarf ettiğinin göstergesidir. İnsanlarımıza iş öğreterek vasıflı birer eleman haline gelmesini sağlıyor. Evde oturan ev hanımlarına da evinde yapacakları eşyalar ile para kazanmalarını sağlıyor. Halk Eğitim Merkezimize ve İş-Kur"a çok teşekkür ediyoruz. Nazilli Kaymakamlığı olarak Romanlarla ilgili de güzel bir kurs açılması için İş-Kur ile çalışmalarımız var. Bu kursumuzda 50 Roman vatandaşımıza kumaş dokuma öğreterek para kazanmalarını sağlamak amacındayız. 25"er kişilik 2 grup halinde vereceğimiz eğitimlerle maddi durumu uygun olmayan Roman vatandaşlarımıza iş öğrenme imkanı sağlayacağız. Ayrıca Nazilli Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğümüzün çalışmaları ile suça bulaşmış çocuklara yönelik bir seramik kursu başlattık. Bu çocuklarımızın çoğu en az 4-5 kez ceza evine girmiş 14-16 yaşlarında işi olmayan ve mesleği olmayan gençler. Bunların çoğu da aile veya çevresi yüzünden ceza evine girenler. Seramik kursunda aldıkları eğitim ile para kazanmalarını sağlayacağız. Bu çocuklarımızın yaptığı seramikleri sergi açıp satacağız veya Kaymakamlık olarak satın alıp biz satacağız. Ayrıca kursa başladıktan sonra önemli oranda suç oranlarının azalması da çalışmalarımızın başarıya ulaştığının göstergesi oldu. Her zaman söylediğimiz gibi Önemli Olan Nazilli gerisi teferruat. Çalışmalarımızın Nazilli"ye hizmet amacıyla yapıldığını unutmamalıyız. Birbirimize destek verdiğimiz sürece her zaman Nazilli kazanacaktır” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ise “Nazilli"de en büyük eksiğimiz sizlerin kurslarda yaptığı el işlerini ve çeyiz eşyalarını satacağı bir yerin olmamasıdır. Bu amaçla Devlet Demir yolları ile girişimlerde bulunduk. Belediye Başkanımız Haluk Alıcık ile son görüşmelerimizi yaparak Tren Garında bulunan atıl ve boş ambarı tadilat yaparak satış merkezine çevirmek istiyoruz. Burada kursiyerlerin ve derneklerimizin yaptığı çalışmaları satabileceği bir alan oluşturup, ev hanımlarımıza ve derneklerimize destek sağlayacağız” dedi.
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreninin ardından Nazilli Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterileri büyük bir beğeni ile izlendi. Programın sonunda kursiyerlerin kurslar süresince yaptıkları el işi ve birçok çeyizlik eserler davetliler tarafından büyük bir beğeni ile izlendi. iha