Didim"de düzenlenen “Zeytin Budama ve Bakım” kursuna katılan kursiyerlere Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince arazide verilen uygulamalı eğitimde şekil ve verim budamayla tekniklerini öğrendi. Eğitim programında İlçe Tarım Müdürlüğü Teknikeri Baki Kulakcı da, zeytin ağaçların uzaması, kök salması, verimin daha da arttırılması ve gövde boyunun nasıl artacağına ilişkin olarak kursiyerlere bilgiler aktardı.
Zeytinde budamanın çok önemli odluğunu altını çizen Kulakcı, “Budama esnasında yapılacak yanlışlar ağaçta verime ve büyümeyi de engeller. O nedenle kursiyerlerimize yerinde uygulamalı olarak bilgiler veriyoruz” dedi.
Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe de, budama kursuna yağışlardan dolayı bu günde yaptıklarını kaydederek, “Buradaki çalışmamızda kursiyerlerimize yerinde bilgiler veriyoruz. Bu şekilde kursiyerlerimizi yapacakları budamaları yerinde görmüş oluyor. Zeytin bahçelerinin bulunduğu yerde meyve ve sebze dikimi yanlıştır. Bu tür ekimler zeytin kökünde zararlara neden oluyor. Bertisilum denilen hastalığında ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu nedenle zeytin bahçelerinde bu tür dikimlerin yapılmasını doğru bulmuyoruz” şeklinde konuştu.