Geçtiğimiz günlerde Nazilli Ticaret Odasında yapılan mülakat seçmeleri sonucunda başvuru yapan 75 aday arasından 25 aday, kursa katılmaya hak kazandı.
Türkiye İş Kurumu Aydın il Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanmış olan protokol kapsamında kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Nazilli Ticaret Odası'nın desteği ile Eskişehir ABİGEM tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleneceğini belirten Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç yaptığı açıklamasında; “Türk özel sektörünün bölgemizdeki temsilcisi olarak, yaşadığımız yerlerin iş dünyası için fırsatlar bölgesi haline gelmesi için gayret gösteriyoruz. Özel sektör gelişimine dönük projeler üretmek ve projeleri destekleyen kurumlar ile müteşebbisi buluşturmak için çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Yaşadığımız tecrübeler, teşebbüs hürriyeti olmadan, demokrasi kalitesinin de yükselemediğini göstermiştir. Bu amaçla; Türkiye İş Kurumu Aydın il Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanmış olan bir protokol ile “Kendi İşini Kurmak İsteyenlere” yönelik olarak Odamız desteğinde Eskişehir ABİGEM tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleneceğini daha önce duyurmuştuk. Bu eğitimlere katılacak adayları belirlemek üzere İş-Kur"da kayıtlı bulunan işsizlere programa başvurmaları için yine İş-Kur tarafından davet gönderildi. Biz de oda olarak katılımı arttırmak için çeşitli duyurular ile programı ilan ettik” dedi.
12 GÜN EĞİTİM GÖRECEKLER 180 TL ALACAKLAR
Kursların ücretsiz olarak verileceğini ve hatta İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 15 TL verileceğini belirten Kılınç; “9 Ekim Cumartesi günü başlayacak eğitim ücretsiz olarak verilecek. 12 gün ve toplam 72 saat olarak gerçekleştirilecektir. İŞKUR tarafından, katılımcılara her gün için 15 TL ücret ödenecektir. Eğitimin amacı, kendi işini kurmak isteyen işsizlerin, girişimcilik eğitimi ile danışmanlık hizmeti alarak, iş planlarını hazırlamalarını sağlamaktır. Eğitimlerini başarı ile tamamlayıp iş planlarını hazırlayan ve “Katılma Belgesi” alan katılımcılar, “Yeni Girişimci Desteği”ne başvurma hakkı kazanacaklardır. İşletmelerini kurdukları takdirde KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 27 Bin Liraya kadar hibe, 70 Bin Liraya kadar sıfır faizli kredi desteği alabilecekler. Bu program kapsamında Girişimcilik eğitimlerimiz devam edecek. İkinci eğitim programının Kasım ayında yapılması planlanmaktadır” dedi.
Kılınç, Nazilli Ticaret Odası"nın girişimci ve müteşebbis için yaptığı çalışmalarının aralıksız sürmesi için gayretlerinin devam ettiğini ifade etti.