Federasyon Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akarsu Kano Slalom Balkan Şampiyonası'nın, 24-25 Eylül'de, Makedonya'nın başkenti Üstüp'te yapılacağını belirterek, ''Olimpiyatlara vize alabilmek için mücadele veriyoruz. 3 sporcumuzun olimpiyat vizesi alacağından ümitliyiz'' dedi.
 
Federasyon olarak hem durgun hem de akarsuda faaliyet gösterdiklerini hatırlatan Mengütay, akarsuya nazaran durgun suda çok daha başarılı olduklarını söyledi.
 
Mengütay, Türk insanının fiziksel yapı ve karakter olarak kano sporuna oldukça uygun olduğunu da ifade ederek, ''Diğer branşlarda bir Avrupa şampiyonu ortalama 8-10 yılda çıkarken, biz 5 yılda Avrupa Şampiyonu çıkardık. Doğru çalışma, planlama ve program içinde çalışılırsa başarılı bir gelecek elde edebiliriz'' diye konuştu.
 
Kano sporunu kamuoyuna tanıtmada bazı sıkıntılarının bulunduğuna da işaret eden Mengütay, birçok spor dalı gibi kendilerinin de futbolun önüne geçemediklerinden yakınarak, ''Avrupa şampiyonu çıkarıyoruz, ancak birkaç gazetede küçük haberler olarak yer alıyor. Bu da bizi üzüyor'' ifadesini kullandı.
 
-''OLİMPİYATLARDA 48 MADALYA VERİLİYOR''-
 
Prof. Dr. Sami Mengütay, kano sporunda şuan lisanslı olarak bin'in üzerinde sporcu olduğunu, yarışlara giren aktif lisanslı sporcu sayısının da 600 civarında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
''Federasyon olarak henüz çok genciz. Ancak kano, olimpiyatlarda 48 madalya ile en fazla madalya veren branşlardan birisi. Spor Genel Müdürlüğü tarafından son bir yıl içerisinde yeterli destek ve ilgiyi almaya başladık. Bu da kano sporunun sıçrama yapmasını sağladı. Bu imkanlar artırılırsa, biz Türkiye'yi Avrupa, dünya şampiyonalarında ve olimpiyatlarda çok daha üst noktalara taşıyabiliriz. Olimpiyatlara vize alabilmek için mücadele veriyoruz. En az 3 sporcumuzun olimpiyat vizesi alacağından ümitliyiz.''
 
Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te, temmuz ayında yapılan 23 yaş altı ve Gençler Avrupa Şampiyonası'nda, olimpik bir tekne sınıfı olan K1 200 metre yarışlarında Mustafa Gülbahar, Avrupa şampiyonu olmuştu.