Ankara'nın Mamak ilçesi Ortaköy Mahallesi'nde kurulan hayvan pazarı, bugünlerde seyirlikten öde geçemiyor. Kurban alıcıları fiyatların yüksekliğinden yakınırken, satıcılar ise hayvan yetiştiriciliğinin kolay olmadığını ve maliyetlerinin de yüksek olmasından yakınıyorlar. Satıcılar, maliyeti iki katına çıkmasına rağmen kurbanlık fiyatının geçen yıl ile aynı düzeyde kaldığını belirtiyorlar.
 
Kurban bayramına sayılı günler kala Mamak'a 22 kilometre mesafedeki Ortaköy Mahallesi'ne Kars, Erzurum, Tokat, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Yozgat ve Kırıkkale illerinden hayvan besileri tarafından getirilen kurbanlık dana ve koyunlar, alıcı ve satıcılar arasında sıkı pazarlıklara sahne oluyor. Alıcılar fiyatların yüksekliğinden yakınırken, satıcılarda hayvan yetişticiliğinin maliyetlerinden yakınıyorlar. Mamak Belediyesinin denetiminde kurulan Ortaköy hayvan pazarına Çorum'un Uğurludağ ilçesinden 30 adet kurbanlık dana getirdiğini belirtten 49 yaşındaki Yücel Akbulut, şunları söyledi:
 
 
"Satışa sunduğumuz danalar 2-3 yaşında. Tüm ailece çoluk çocuk hayvan besiciliği yapıyoruz. Geçen yıl 50 kiloluk yem 28 liraydı, bu yıl 40 lira oldu. Bir dana canlı olarak 350-400 kilogram geliyor. Canlı olarak kilosunu 11 TL'den satmaya çalışıyoruz. Bu yıl maliyetlerimiz ikiye katlamasına rağmen geçtiğimiz yıla göre aynı fiyattan satmaya çalışıyoruz. Buna rağmen alıcılar ile satıcılar arasında fiyat tartışmaları yaşanıyor. Hayvan pazarında kurbanlık hayvanların yaşına ve kilosuna göre fiyatları değişiyor. 2 yaşındaki bir danayı 4-5 bin TL arasında, tosun fiyatları ise 6 ile 8 bin TL arasında. 6-7 kişi ortak girerek kurbanlık almaya çalışıyorlar. Hayvan pazarından kurban alıcıları fiyatlardan yakınıyorlar, satanlar da pek memmun değil. Kurbanlıkların nakliyesi bin 500 lira. Satmak için belediyeye bin 500 lira yer kirası ödüyoruz"