Kurban Bayramı öncesinde vatandaşı Kurban alım telaşı başlarken Kurban Bayramına bir hafta kalmasına rağmen Kurban pazarının yeni kuruldu. Didim Belediyesi Garaj Amirliğinin yanında bulunan boş alanda kurulan kurban pazarında kurban satıcıları hazırlıklarına başladı.

Kurbanlarını satmak için Ağrı"nın Diyadin İlçesinden Didim"e geldiklerini belirten Çetin Polat (39) gelmeden önce hayvanlarının tüm muayenelerini yaptırdıklarını ve yolda birçok defa denetlendiklerini belirterek “Kurbanları satışa çıkaralı 2 gün oldu ama satış yok. Bu yıl kurbanlıkların fiyatları 500 ila 700 TL arasında değişiyor. Zaten yol ve yem masrafımızı da kattığımıza çok fazla bir karımız olmuyor. Geçen yıla nazaran fiyatlar arttı ama bunda hayvan sayısının azalması da etkili oldu” dedi.

Konya"dan gelen bir başka çoban Mehmet Alpçin (28) ise “Benim de geleli 2 gün oldu ama şu ana kadar 2 kurban satabildim. Geçen yıl 350 TL"den başlayan fiyatlar bu yıl vatandaşa pahalı geldi. Şu an için satışlar durgun ama son günlere doğru bir hareketliliğin olmasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Kurban almaya gelen Selami Bektaş adlı vatandaş ise fiyatların pahalılığına dikkat çekerken “Geçen yıla nazaran neredeyse yüzde 100"lük bir artış olmuş. Alabilecek olanlar için sözüm yok ama bu fiyatlar biraz yüksek ve krizden etkilenen vatandaşı sıkıntıya sokar.” Diyerek fiyatları çok yüksek bulduğunu söyledi.