Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bu yıl kurbanlık fiyatlarının, büyükbaşta hayvan başına 2 bin ila 9 bin TL arasında, küçükbaşta ise 400 TL ila bin TL arasında değişeceğini tahmin ettiklerini bildirdi. Bayraktar, canlı ağırlık fiyatlarının da büyükbaş hayvanlar için 8-13 TL/kg, küçükbaşta ise 10-17 TL/kg dolayında olacağının öngörüldüğünü belirtti.
 
Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, illere göre kurbanlık fiyatlarının genel olarak geçen bayrama yakın ya da daha düşük seyredeceğini bildirdi. Birlik Teknik Müşavirleri’nin iller bazında yaptığı araştırmalara dayanan fiyatların üreticinin kurban öncesi "ahırda belirlenen fiyatlar" olduğunu, ancak bayramda oluşacak fiyatlara referans kabul edilebileceğini kaydeden Bayraktar, fiyatların iller bazında bu bayramda genel olarak geçen yıla yakın ya da daha düşük seyredeceğini aktardı.
 
 
 
 
Yaptıkları çalışmalarda nakliyede yüzde 20 dolayında bir artış belirlediklerini vurgulayan Bayraktar, yem ve yem hammaddesi fiyatlarında da yüzde 13 ile yüzde 26’lık bir yükselme saptandığını açıkladı. Bayraktar, "Bu artışlar, geçen yıla göre aynı kalan fiyatlar dikkate alındığında, besicinin gelirlerindeki düşüş anlamı taşımaktadır" değerlendirmesini yaptı.