İzmir'de sahte votkadan 1 kişi hayatını kaybetti. İzmir' de votka içtikten sonra fenalaşan Volkan Baysal (37) hastanede hayatını kaybetti. Yapılan ilk incelemede Baysal'ın içtiği votkada yüksek miktarda metil alkol bulunduğu bildirildi. Son bir ayda sahte içkiden ölen kişi sayısı 7'ye yükseldi.

KEMER'DE ALMAN GENCİN ÖLÜMÜ

Kemer'de tatil yapan Alman gençlerden biri memleketimizde, 2 Alman öğrenci ise tedavi için götürüldükleri Almanya'da sahte içkiden öldü.

Bursa"da sahte rakıya 6"ncı kurban

Bursa"da, dün akşam koli halinde yol kenarına bırakılan sahte rakıdan içen 27 yaşındaki Zafer Kara öldü, 4 arkadaşı ise zehirlendi. Böylece Bursa"da son 20 günde sahte rakıdan yaşamını yitirenlerin sayısı biri kadın olmak üzere 6"ya yükseldi.

Olay, Nedim adlı çiftçinin geçen Pazar günü tarlasını sürerken çalılıklar arasında bulduğu ve içersinde 24 adet 70"lik büyük rakıyı, arkadaşları İbrahim Cinoğlu (43), Mustafa Gönen (47) ve Murat Gülveren"e (21) vermesi sonucu meydana geldi.

İddiaya göre Cinoğlu, Gönen ve Gülveren bu içkilerin bir bölümünü içerken; diğerlerini ise arkadaşları Zafer Kara, amcasının oğlu Ahmet Kara (45) ve Necati Üre (35) ile Hüseyin Özçimen"e (25) verdi. Sahte olan rakılardan içen tekstil işçisi Zafer Kara geçen pazar günü rahatsızlanınca kaldırıldığı Muradiye Devlet Hastanesi"nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan Zafer Kara dün yaşamını yitirdi. Çeşitli tarihlerde aldıkları sahte rakıdan içerek zehirlenen Ahmet Kara, Necati Üre, Hüseyin Özçimen ve Mustafa Gönen ise aileleri tarafından Muradiye, Şevket Yılmaz ve Özel Medikal Park Hastanelerine kaldırıldılar. Doktorlar, Ahmet Kara ve Necati Üre"nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğunu söylediler.

Hayatını kaybedenlerin isimleri

Bursa"da 18 Mart gününden itibaren, sahte rakı içen Mudanya İlçesi"nde yaşayan Hasan Erdem (78) ve Saip Telli (59) ile Mustafakemalpaşa"da oturan İsmail Güven (50), Osmangazi İlçesi"ne bağlı Ovaakça Beldesi"nde yaşayan Nazmi Kahraman (36) ile Büyükorhan İlçesi"nde gazinoda konsomatris olarak çalışan Kader Coşkun zehirlenerek, yaşamlarını yitirmişti. Zafer Kara"nın ölümüyle Bursa"da son 20 gün içersinde sahte rakıdan ölenlerin sayısı 6"ya yükselmiş oldu.

Hürriyet