Birçok göz yaralanmasının Kurban Bayramları’nda meydana geldiğini ve özellikle bayramdan bayrama kasaplık yapanların göz yaralanma olaylarında daha riskli olduğunu kaydeden Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Op. Dr. Günderen Çetinşahin, göz yaralanmalarının daha çok kemik kırılması sırasında yaşandığını belirtti. 
Her yıl pek çok insan göz kazalarına ve yaralanmalarına maruz kaldığını ve bu kazaların pek çoğu doğru önlemler alındığında önlenebilecek nitelikte olduğunu ifade eden Op. Dr. Çetinşahin, “Küçük önlemler ile kaçınabileceğimiz bu kazaların en önemli organlarımızdan biri olan gözümüze ciddi zararlar vermemesi için, kazalar oluşmadan önlemlerimizi almamız gerekmektedir” dedi. 
“KİMYASAL MADDELER VE SAÇ SPREYİNE DE DİKKATLİ KULLANIN”
Kurban Bayramı’nın yanında gündelik yaşantıda da dikkat edilmesi gereken pek çok husu olduğunu ifade eden Aydın Göz Hastanesi Hekimlerinden Günderen Çetinşahin “Evde kullandığımız kimyasal maddeler, saç spreyleri, deodorantlar, spreyli temizlik ürünleri vb. ürünlerden kaynaklanabilecek kazaların önüne geçmek için öncelikle kullanma talimatlarını dikkatlice okumak gerekmektedir. Ayrıca bu maddeleri kullanırken iyi havalandırılan bir ortamda bulunmak ve kullanacağımız ürünlerin gözümüze gelmemesi için göz seviyesinden aşağıda ve sprey benzeri ürünlerin doğru şekilde tuttuğumuzdan emin olmak gerekmektedir. Kimyasal maddelerin kullanımı sonrasında elleri doğru ve tam şekilde yıkamak, bu ürünlerin kullanımı sırasında ellerimizi gözümüze götürmemek gerekmektedir” dedi. 
Atölye, fabrika vb ortamlarda, işin yapısı gereği oluşabilecek uçuşan cisimler veya sıçrayan maddelere karşı mutlaka koruyucu gözlük kullanılmasını öneren Op. Dr. Günderen Çetinşahin, “Pek çok cisim farkına bile varmadan gözümüze gelerek ciddi yaralanmalara yol açabilmektedir. Kurban bayramında da kemik kırarken oldukça dikkatli davranılmalıdır. Bu tür işlemler sırasında göz yaralanmaları daha sık yaşanmaktadır” diyerek vatandaşların dikkatli davranmalarını istedi. 
Önlem almanın göz kazalarından korunmak için atılabilecek ilk ve en önemli adım olduğunu hatırlatan Op. Dr. Çetinşahin, “Doğru korunma önlemlerini aldığınızdan emin olun ve eğer bir göz yaralanması durumu ile karşı karşıya kalırsanız doğru ilk yardım yöntemlerini uygulayın ve bir sağlık kurumuna başvurun” önerisinde bulundu.