Hatim merasiminin de yapıldığı törene katılan konuklara yemek ikram edildi.
Alhan Köyü Camisinde yaz döneminde Kur’an eğitimi gören 20 öğrenci için tören düzenlendi. Yaz Kur’an Kursunun sona ermesi dolayısıyla düzenlenen etkinliğe ilçe Müftüsü Mustafa Aydın’ın yanı sıra Kur’an Kursu öğrencileri ve köylüler katıldı. Köy camisinden düzenlenen etkinlikte hatim merasimi yapıldıktan sonra, öğrenciler eğitim sürecinde öğrendikleri ilahileri okuyup törene katılanlardan takdir topladılar. 
Yaz Kur’an Kursunu başarıyla bitiren 20 öğrenciye tebrik eden Yenipazar Müftüsü Mustafa Aydın, Kur’an’ın, Allah’ın kullarına elçisi vasıtasıyla gönderdiği mesajların-toplandığı kitabın adı olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed’in Kur’anı Kerimi ahla edindiğini dikkat çeken Aydın, “Kur’an ahlak edinilmesi için gönderilmiş bir kitaptır. Kur’an önce Peygamberin, onu takiben de ona inananların dünya görüşlerini ve buna bağlı olarak da amellerini düzene koymalarını amir bir kitaptır. Peygamber de ona tabi olanlar da bu kitabı ahlak edinmeye özen göstermişler, bu kitabı düşünce ve davranışlarının düsturu kabul etmiş ve etmeye çalışmışlardır” dedi.
Alhan Köyü Camii İmam-Hatibi Hüseyin Kömürcüoğlu’nun hazırladığı programda Yaz Kur’an Kursu öğrencileri, ilahiler, şiirler, sinevizyon gösterisi, peygamberimizden takdim ettikleri hadisi şerifler ve Kur’an-ı Kerim ziyafetiyle dinleyicilerin beğenisini kazandılar.
Tören Yaz Kur’an Kursuna başarıyla bitiren 20 öğrencinin çeşitli hediyelerle ödüllendirilmesi ve katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.